Izmosít a BMW: 340i váltja a 335i-t, Mini-motor is jön hozzá

Szivárognak az adatok az új 3-as BMW-ről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Azt már tudjuk, hogy jövő héten debütál a BMW 3-as sorozata, most pedig arról érkezett hír, hogy az M3 alatti legizmosabb 3-as a 340i lesz.


Azt már a hét eleje óta tudjuk, hogy jövő héten debütál a következő 3-as BMW, most pedig az a hír röppent fel, hogy lecseréli az M3 alatti legerősebb változatnak számító 335i-t a BMW. Nem csak egy kis teljesítménynövelést jelent a 340i érkezése, hanem teljesen új motort. Az N55-ös, soros hathengeres, 3,0 literes turbós benzinest a B58-as váltja, ugyanúgy sorhatként, turbóval és 3,0 literes összlökettérfogattal, ám 306 helyett 326 lóerővel.
Hirdetés

Az adatok a témában igencsak jól értesült Bimmer Post által megszerzett prototípus-specifikáción alapulnak. Azt is megtudták, hogy a jövő héten debütáló új 3-as is megkapja a 2-es Active Tourer által behozott mediterrán kék metálfényezést. Továbbá az N20 motorkódos 2,0 literes, 245 lóerős 328i-t a 330i fogja váltani, az ugyancsak 2,0 literes, de B48 motorkódú, a Mini Cooper S és JCW változatokból ismert, bizonyára legalább 245 lóerőig tornázandó teljesítményű, ugyancsak turbós motorral. Háromhengeres motorról egyelőre nincs hír, de nem kizárt, hogy a fényezésen túl azt is megkapja a 2-es Active Tourertől a 3-as.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?