Izomautós időutazás, főszerepben a legkedveltebb Dodge-ok

Ez történik, ha két izomautót keresztezel egymással

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Dodge Charger és a Challenger SRT Hellcat is felült a nosztalgiavonatra – és egészen az 1960-as évekig mentek.

A tengerentúlon még mindig hihetetlen népszerűségnek örvendenek az olyan izomautók, mint például a Dodge Charger és a Challenger SRT Hellcat. Bár a márka 2014-ben mutatta be ezeket a szörnyetegeket, és az őket övező reflektorfény azóta sem fakult meg.
Hirdetés

Éppen ezért gondolt egy merészet az Abumelic Design és egészen 1969-ig repítette vissza a Chargert és a Challengert, majd egy autóvá gyúrta a kettőt. Igazság szerint arra voltak kíváncsiak, hogy mi lett volna, ha ezt a két modellt a késő ’60-as években mutatják be.
Elég érdekes eredményre jutottak, kezdjük mindenekelőtt a névvel: 1969 Dodge Charger R/T Hellcat. Kicsit hosszú, de azért kifejező. Az 1960-as évek technikáját figyelembe véve a pacik számát 707-ről 575 lóerőre csökkentették, bár akkor ez is elég szép teljesítménynek számíthatott volna. A motor mindenesetre egy V8-as lett volna, míg a becsült csúcssebesség 199 km/h.
A külsőségeket tekintve a drámai, egyben sportos hatást az autó elején és hátulján felfestett, jól látható fekete sáv adja, ami a kiválasztott színekkel párosítva, elég dinamikus hatást kelt. Ráadásul az autón még néhány retró hatású Hellcat logó is helyet kapott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?