Izzítják már az új Swift Sportot

Jövőre sportosan is jön az új Suzuki Swift

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jelek szerint marad az ötajtós karosszéria, és szinte biztosan megy az 1,6 literes szívómotor. Jövőre várható a Suzuki Swift Sport.

Már Budapesten körözve is láttuk a Suzuki Swift következő, ősszel debütáló nemzedékét, a Sport változat viszont még tesztköreit futja (forrás: motor1.com)

Az álcázott Swift Sportról készült fényképen látottak összevágnak a rajzon látható változattal (lent és a galériában). Azaz természetesen továbbra is a nagyobb felnik, a kettős kipufogóvég és elöl a nagyobb levegőnyílású lökhárító a Swift Sport fő ismertetőjegyei. No meg a hátsó légterelő a csomagtartófedélen. Az utastér is hasonlóan diszkrét tuningfogásokkal válik sportosabbá, némi színes betét alkalmazásával.

Ötajtós ez, csak a hátsó kilincsek - rejtve - felülre kerültek

Hirdetés

Sok nem tudható még a hajtásláncról, de szinte biztosan az lenne meglepőbb, ha maradna az 1,6 literes szívó benzinmotor, mintha nem. Hiszen a Suzuki több típusában is dolgozik már az 1,4 literes turbós egység, amelynek 140 lóerős teljesítménye eleve több a jelenlegi Swift Sport 136 tagú ménesénél. Nem beszélve a 220 newtonméteres nyomatékról, szemben a mostani 160 newtonméterrel, amely persze ráadásul magasabb fordulaton áll csak készenlétben. Vagyis jó eséllyel turbós motort kap a Suzuki Swift Sport, amely talán jövőre, a Genfi Autószalonon debütál majd.

Mint két generáció óta mindig, így az új Swift beltere is egyszerű és divatos

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?