Jaguar C-X75: a meglepetésvendég

A C-X75 álomautóval lepte meg közönségét a Jaguar Goodwoodban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A goodwoodi sebességfesztivál közönségét meglepte, hogy a Jaguar a versenypályán mutatta be az egyelőre csak a múzeumoknak szánt álomautóját, a pénzügyi okokból születésekor halálra ítélt C-X75 szupersportkocsit, a legendás E-Type utódját.


Nem fukarkodott a látványos sportautókkal a Jaguar e hétvégén Goodwoodban. A veteránparádén olyan sportkocsikat is felvonultatott, mint az XJR, az XFR-S, az XKR-S GT vagy az F-Type határait kitágító Jaguar Project 7 tanulmányautó. Ezeket a közönség közelről is szemügyre vehette, nem úgy a C-X75-öt, amelyet csak körözés közben, mozgásban lehetett megfigyelni, statikusan nem állították ki. Az 1,1 mérföldes körét elektromos módban megkezdő sportkocsi természetesen kihasználta 1,6 literes, turbófeltöltéses négyhengeresének erejét is, az összkerékhajtású C-X75 motorjainak együttes teljesítménye 850 lóerő, ennek hangot is ad a kipufogórendszer.
Hirdetés

Bár az autó egyhamar nem kerül gyártásba, számos innovációját – mint a hibrid rendszer, a szénszálas építésű könnyű karosszéria, az előremutató dizájn, az aerodinamika - viszontlátjuk a közeljövő Jaguar, Land Rover és Range Rover modelljeiben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?