Janika visszatér?

Ifj. Tóth János egy Peugeot 208 T16 R5 volánjánál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még semmi hivatalos információ sincs ifj. Tóth János visszatéréséről. Az viszont tény, hogy tegnap kipróbálta a 208 T16 R5 versenyautót.


„Még nem vonultam vissza, úgyhogy igyekszem magam fitten tartani... Még nem engedtem el a versenyzést, szeretnék egyszer visszatérni, ha lehetőség adódik” - nyilatkozta a már három éve nem versenyző ifj. Tóth János, azaz Janika a tavalyi Budapest Rallye alkalmával, ahol nem csak a prológon szerepelt, hanem - szinte szokásosan - a mezőny előfutója is volt. Idén elmarad a Budapest Rallye, a bajnokságban így az utolsó futamnak számító Mecsek Rallye kettős szorzóval fog majd számítani. De most nem is ez a hír, hanem az, hogy mint azt Facebook oldalán a Peugeot Total Hungária Rally Team és ifj. Tóth János raliversenyző is közzétett egy videót "Janika élezte az Oroszlán körmeit" címmel.

A filmen jól látható, hogy Janika egy Peugeot 208 T16 R5 versenyautót hajt, szokása szerint nem lassan, erdei pályán. Hogy ez visszatérését jelenti-e, azt egyelőre csak találgatni lehet. A hivatalos információ egyelőre csupán annyi, hogy „Janika kipróbálta a 208 T16 R5-öst, mert eddig még nem volt alkalma vezetni.” Az élményautózásból nem csak neki jutott, néhány utast is magával vitt, az akár tesztként is felfogható körökre.
Hirdetés

Az idei szezonban a Turán Frigyes - Zsíros Gábor páros fut ilyen, Bocsi Attila tervezte versenyautóval - részletes bemutató róla nyár eleji cikkünkben. Janika visszatérése nem csupán a fenti videó, korábbi nyilatkozatai alapján is esélyes. Utoljára épp a jövő évi szezon előtt 10 évvel, 2005-ben volt magyar ralibajnok (természetesen az I. osztályban). Akkor Peugeot 206 WRC-vel, ahogyan 2000-2003 között is zsinórban. A ralizást a kilencvenes évek elején kezdő ifj. Tóth János először 1995-ben lett bajnok, akkor még Toyota Celicával, amit szintén megismételt a rákövetkező két évben. Mi drukkolunk a visszatéréséhez, és Te?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?