Japán tuning az USA kedvenc Toyotájához

A TRD és a Modellista is kezelésbe vette a Toyota Camryt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár Európában nem kapható a Toyota Camry legújabb generációja, mégis érdekes lehet, hogy milyen tuningverziókat készítettek belőle a japánok.


A Toyota Camry aktuális, nyolcadik generációja a Prius IV-hez és a C-HR-hez hasonlóan a márka új TNGA platformjára épül, s bár kétségtelenül izgalmasabb, mint elődje, azért nem lett olyan vérpezsdítő modell, mint például az említett C-HR. A platform alapján nem meglepő módon a fejlesztésnél komoly hangsúlyt kapott a vezethetőség élvezetesebbé tétele. A japán, ausztrál és az amerikai piacon egyaránt különböznek egymástól valamelyest a Camry modellek, most pedig a TRD és a Modellista egyaránt a japán verziókat vette kezelésbe és tette még egyedibbé.
A TRD fokozottan hókotrós és – valljuk meg – meglehetősen bazári alsó menetfényes lökhárítót tervezett a Camry orrára, ahol a hűtőmaszkot is besötétítette. Bár a Modellista nagyobb felnikre ültette Camryjét, a középen krómos koptatójú (jó ég, micsoda ellentmondás!) első lökhárítóval harmonikusabb külsőt ad, felnikből egyébként mindkét tuningműhely kéttónusút alkalmazott.
Hirdetés

A TRD nem csupán optikai tuningcsomagot készített az új Camryhez. Az amerikai Nascar bajnoksághoz is építettek egy Camry alapú versenyautót, pontosabban éppen nem az alap, hanem az autó burkolata az, ami a legújabb Camryt idézi a versenyautó esetén.
A fotók szerint mind a Modellista, mind a TRD a Camry (egyelőre csak Japánban elérhető) hibrid verziójából készítette morcosított verzióját, utóbbi 2,5 literes (világbajnok, 41 százalékos termikus hatásfokú) négyhengeres benzinmotort alkalmaz a villanymotor mellett. Létezik 2,5 literes négyhengeres Camry nem hibridként is, a csúcsverzió pedig 3,5 literes V6-os. Világújdonság, hogy a nyolcadik generációs Camryk esetén az infotainment a szintén hatékonyságáról híres Linux operációs rendszeren alapuló.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?