Japánban debütál az utolsó Renault sportmodell

A Renault Megane RS Trophy limitált kiadása a 2023-as Tokió autószalonon debütál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Megane különleges helyzetben van, hiszen még abból a korból maradt itt, amikor a Renault-nak még saját nevén hordta a sportrészlegét. Természetesen a franciák nem álltak le a sportautók fejlesztésével, de ma már az Alpine név alatt teszik ez.

Több mint 4 éve már, hogy a Renault bemutatta a Renault Megane RS Trophy modell, de már a ráncfelvarrásnak is több mint 2 éve. Éppen ezért időszerű volt valami újjal előrukkolnia a Renault-nak a Megane RS kapcsán. Az újdonság a 2023-as Tokió Autószalonon fog debütálni, de egyelőre nem bocsátkoztak messzemenő részletekbe a limitált kiadás kapcsán. Mi több, az új változat érkeztét sem verték nagy dobra, a hivatalos sajtóanyagban még csak ízelítő képet sem közöltek az új Megane RS-ről, csupán egy rövid programtervből derül ki a hot hatch limitált kiadásának érkezte a márka japán oldaláról.
Hirdetés
Azt talán mondani sem kell a fentiek fényében, hogy technikai részleteket sem árultak el a franciák, de vélhetően nem lesz sok eltérés az eredeti koncepcióhoz képest. Csak emlékeztetőül: A Megane RS Trophy egy 296 lóerős, 420 newtonméteres 1.8-as, négyhengeres motort hord az orrában, 6 sebességes manuális váltóval és elsőkerék-hajtással. A Trophy változat a sima kiadáshoz képest 130 kilogrammal könnyebb és 20 lóerővel erősebb, elképzelhető, hogy ezeket a számokat egy hangyányit tovább szépítik, de a limitált kiadás valószínű inkább az esztétikai változtatásokban mutatkozik majd meg. A japán Response lap értesülései szerint 2023 tavaszán kezdődhet az értékesítés, számunkra viszont rossz hír, hogy a Renault Megane RS Trophy új verziója kizárólag a japán belpiacon lesz elérhető. Addig is vigasztalódhatunk például az Alpine A110 GT-vel, melyet nemrégiben alaposan le is teszteltünk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?