Japánban is elvitte az Év Autója címet a Volvo XC40

A Volvo XC40 Európa után Japán Év Autója is lett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét egy Volvo nyerte a Japán Év Autója díjat. Sorozatban másodszor.


Sorozatban másodjára nyer Év Autója díjat Japánban a Volvo. Az 1980 óta osztott Japán Év Autója (JCOTY) díj történetében az idei a harmadik alkalom, hogy európai modell nyer, 2014-ben ugyanis a Volkswagen Golf VII, tavaly a Volvo XC60, most pedig az európai Év Autója díjjal is kitüntetett XC40 nyerte el a díjat. Érdekes, hogy a 60 tagú zsűriből Japánban csak 40 újságíró, a maradék 20 tag az autógyártókat képviseli. Az XC40 idén olyan modelleket is megelőzött, mint az új Toyota Corolla. Utóbbi 314 ponttal a második lett, az XC40 azonban 363 pontot gyűjtött, míg 197 ponttal a Volkswagen Polo harmadik lett. A negyedik helyre 170 ponttal a Toyota Crown, az ötödikre 165-tel a Mitsubishi Eclipse Cross került.
Hirdetés
Miként arról Takayuki Kimura, a Volvo helyi elnöke az autóipar 200 reprezentatív képviselőjével tartott díjátadón beszámolt, a márka valóságos extázisba került, hogy másodjára is el tudták vinni az elismerést. A Japán Év Autója fődíj mellett innovációs különdíjat kapott a Honda Claritity PHEV, míg a BMW X2 a legtöbb emóciót hordozó autónak szóló elismerést kapta, a Daihatsu Tocot a mini mobilitási díjat vihette. Bár a Toyota önmaga nem kapott kitüntetést, a Gazoo Racing a Le Mans-i 24 órás győzelem elismeréseként egy "Különleges teljesítmény" jutalmat azért bezsebelhetett, ugyanilyet érdemelt a kisméretű, de sokoldalú Honda N-Van is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?