Javában tesztelik az új Toyota C-HR-t, mutatjuk a prototípust

A vagány formát nem engedi el a Toyota, épp csak a részleteket igazítja a jelenlegi formanyelvhez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megvannak számlálva az első nemzedék napjai, a második C-HR generáció már a tesztköreit futja. Az autó még álcázott, de a Prologue nevű tanulmány sokat elárul az újdonság külsejéről.

Nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legvagányabb Toyota született meg 2016-ban a C-HR személyben. Az elmúlt hét évben sokat csilingelt a kassza a crossovernek köszönhetően, így a folytatás nem maradhatott el. A Toyota mérnökei alaposan álcázták a prototípust, azonban több részlet így is kivehető. A maszk kialakítása és a “C” betűt formázó fényszórók a tanulmányautón (és a friss Priuson) is megjelentek, a jelenlegi modellel szemben a hátsó kincsek a megszokott helyre költöztek. A hátsó is változott, új elem a hangsúlyos légterelő-lámpa egység, aminek kezdeménye már az elődön is megjelent. Hiába a megtévesztő álca, az előd íves vonalakkal tarkított karosszériáját élekkel tagolt forma váltotta, maga a koncepció viszont változatlan.
Hirdetés
A Toyota egyelőre nem sok mindent árult el az új modellel kapcsolatban. A japánok tágasabb belteret ígérnek a nagyobb tengelytávnak és a rövidebb túlnyúlásoknak köszönhetően, a hibrid hajtásra pedig nem elegáns fogadni, de csak azért, mert biztosra nem illendő. A modell megjelenése nagy valószínűséggel még az idén várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?