Jeff Zwart 61 éves Porschéjával csapat a hóban

Gyönyörű kisfilmen Jeff Zwart és 1953-as Porschéja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jeff Zwart Porsche-kapcsolatáról már írtunk. Így örömautózik a hétszeres Pikes Peak-győztes saját 61 éves 356-osával.


Ha máshonnan nem, akkor a korábbi írásunkból ismerhetik már a hétszeres Pikes Peak-bajnok Jeff Zwartot. Zwart 1955-ben született, amerikai, és az autósporton kívül az autós filmezés területén is sokat tett le az asztalra. Porschén tanult vezetni és később az autósporton kívül is dolgozott a Porschéval. Jó 10 éve az akkor új Cayenne-hez forgatott reklámfilmet. Ahhoz keresett valami régi Porschét, hogy megmutassa, mekkorát fejlődött a stuttgarti gyár az eltelt évtizedekben. A 356-ost eredetileg csak ahhoz a sporthoz akarta használni, de végül megtartotta.
Hirdetés


Mint mondja, a 356 felépítése ideális egy kis hegyi, havas csapatáshoz. Farmotor, hátsókerékhajtás, és indulhat a móka. A tengerszinten körülbelül 60 lóerős motor Colorado hegyeiben teljesíthet vagy 40-et, de nem ez a lényeg. A teljesítmény pont elég a virsligumikhoz és a dobfékekhez. A hangulatot az eredetiségükben fennmaradt részletek garantálják, és Zwart nem az, aki megijed egy kis erőcsúsztatástól - a videón nagy vigyorral tekergeti az elefántcsontszínű, vékony karimájú kormányt. Zwart őszinte rajongása tiszteletreméltó, ahogy az 50. legyártott 356-osról szóló videót, úgy ezt az áprilisban felvett szép képsort is Will Roegge jegyzi, köszönjük neki. Ahogy Zwartnak is, hogy beengedett irigylésre méltó kis világába. Vágyakozva nézem a felszabadultságát, ahogy az 1949-esnél kevésbé értékes, de akkor is 61 éves 356-osát terelgeti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?