Jégkockát olvaszt a 290 lóerős VW Golf

Február 11-én lepleződik le a legerősebb Volkswagen Golf

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan csak a márciusi Genfi Autószalonon és prototípusként mutatkozik be a legütősebb Golf, de már előbb kiderül, hogy fog kinézni. Szépen olvad.

Egy jégkockában csücsül és olvad, s ha minden igaz, február 11-én hétfőn lesz teljes egészében látható a legerősebb VII-es Golf. Ami nem a "csak" 220-230 lovas GTI, hanem az ugyancsak 2,0 literes turbós benzinmotoros (TFSI), de úgy tudni, 290 lóerős új Golf R. Az előd 270-et tudott.
A sajátos és ötletes marketinggel hozott R váltója 6 fokozatú manuális vagy kétkuplungos DSG automata lesz, mint eddig is. Arról, hogy a közel 300 LE valahogy átmenjen az útra, Haldex-kuplungos összkerékhajtás gondoskodik, ahogy eddig is. Végsebességét elektronika korlátozza 250 km/h-ban, mint eddig is.
Hirdetés
Gyorsulása 100 km/h-ra még nem ismert (5,5 mp alatt kell, hogy legyen), premierje pedig - tanulmányként - a márciusi Genfi Autószalonon esedékes, hogy aztán vélhetően szeptemberben, Frankfurtban már a kész modellre csöpögtessük a nyálunkat. Forgalmazása 2014 elején kezdődhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?