Jelentős szereplő hagyja ott a Le Mans-i 24 órást

A Peugeot elhagyja Le Mans-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Természetesen gazdasági megfontolásokból döntöttek úgy, hogy a versenyzésbe ölt összegeket inkább a közúti modellek piaci bevezetésére fordítják.

Az utóbbi években az Audik ellen egyedüliként esélyes konkurenst kiállító Peugeot bejelentette, hogy idén már nem indít autót a Le Mans-i 24 óráson. A döntés hátterében gazdasági megfontolások állnak, a versenyeztetésre költött pénzt inkább a szériamodellekre fordítják a továbbiakban.

A döntést az Európában tapasztalható nehéz gazdasági helyzet, és a márka előtt álló, termékpremierekben gazdag év kezdete indokolta. 2012-es forrásainkat inkább a 208, 2008 Hybrid4, 508 RXH, 508 Hybrid4 és 4008 modellek sikeres piaci bevezetésére fordítjuk, hogy így tegyük világszerte ismertebbé és elismertebbé a Peugeot márkát.

Hirdetés

A Peugeot 908 LMP1 versenyautó különböző evolúcióival a cég 14 győzelmet szerzett az utóbbi 16 futamon, melyek közül kiemelkedik a 2009-es Le Mans-i kettős győzelem, valamint az összesített 2010-es és 2011-es ILMC kategóriagyőzelmek. A Peugeot mostanság is nagy erőkkel dolgozott az idei 24 órás futamra szánt 908 HYbrid4 dízel-hibrid versenyautó kifejlesztésén, így a tesztelésre épp Amerikába érkező versenyzőket és mérnököket is teljesen váratlanul érte a bejelentés.
Júliusban kiderül, képes lesz-e a Peugeot helyébe lépni a visszatérő Toyota az Audi kihívójaként.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?