Jelentősen bővült a győri Audi gyár termelése

Felpörgött az Audi Hungaria az első félévben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több autót és motort gyártottak Győrben, mert az autópiac már kezd magára találni külföldön. Jelentősen nőtt a forgalom.

Sikeres első félév: az Audi Hungaria termelési volumene 2010 első félévében ismét nagymértékben emelkedett. Ez év június végéig 876.932 (2009. első félév 661.847) motor készült Győrben. Ez 32 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. Az első félévben összesen 21.493 (17.169) jármű hagyta el a gyártócsarnokot, ebből 9.625 (8.537) Audi TT Coupé, 3.330 (2.884) TT Roadster és 8.538 (5.748) Audi A3 Cabriolet. Ez a darabszám 25 százalékos növekedésnek felel meg. A termelési volumen nagysága az árbevételben is tükröződik: a vállalat az év első hat hónapjában 681 milliárd forintos (490 mrd.) árbevételt ért el. „Ez a magas gyártási volumen mutatja, hogy a 2009-es nehezebb gazdasági év után ismét magas fordulatszámon pörög a termelésünk. Az AUDI AG a 2010-re tervezett több mint egymilliós járműkiszállítással a 2008-as rekordévet szeretné megismételni. Leányvállalatként jelentős mértékben hozzájárulunk e cél eléréséhez“, mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. Az Audi Hungaria az év első hat hónapjában 25 milliárd forint értékben ruházott be új termékekbe, gyártási technológiákba és infrastruktúrába. Az első félév kiemelkedő eseményeként a vállalat újabb tevékenységi körrel bővítette portfólióját: a motorgyártás területe egy Kísérleti Motorgyártó Központtal egészült ki. Így a sorozatgyártásban épülő motorok mellett a jövőben kísérleti erőforrások is készülnek Győrben. Az Audi Hungaria szerszámgyára megkezdte az Audi RS5 modell egyedi karosszériaelemeinek préselését. Az RS5 már a hatodik Audi modell, melyhez a magyar vállalat rugalmas kisszériás gyártásban készít karosszériaelemeket az anyacég megbízásából.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?