Jelentősen drágul a benzin, semennyit sem a dízel

Szerdától drágább lesz a tankolás, amennyiben benzint töltünk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elmúlt másfél hétben azonos áron tankolhattunk benzint és a gázolajat is, ám ennek szerdától vége: a benzin ára feljebb kerül.


Szerdán literenkénti 5 forinttal kerül feljebb a 95-ös benzin ára a Holtankoljak.hu értesülése szerint. Az eddig a gázolajéval egyező átlagára így literenkénti 343-344 forintra nő, míg a dízelé marad a jelenlegi 338-339 forintos szinten.
Hirdetés

Hiába a benzin szerdai áremelése, még utána is olcsóbban tankolhatunk 95-öst is, mint egy évvel ezelőtt. Ha az év elején adódott sokéves mélyponthoz viszonyítunk, akkor persze mintegy 10%-kal drágábban. Hasonló, akár 30-40 forintos differenciát láthatunk az egyes töltőállomások között is, de a 2012-ben adódott 450 forint körüli csúcsáraknál mindenképp kedvezőbben kapjuk az üzemanyagot, bárhol is töltünk. Még jobban járhatunk, ha kerüljük az autópályákon tankolást, azok mentén ugyanis jellemzően drágán mérik a naftát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?