Jenki a japó ellen, avagy Mustang Bullitt vs. Lexus LC500

Ki a gyorsabb a hollywoodi fenegyerek, vagy a japán luxuskupé?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bolondnak nézel, ha azt mondom, úgy hasonlít egymásra a Ford Mustang Bullitt és a Lexus LC500, mint két tojás? Persze, hogy annak, pedig a motorháztetőt felnyitva, papíron ugyanazt látod. Úgyhogy izgalmas kérdés: melyik a gyorsabb?

Olyannyira közel vannak az autók adatai egymáshoz, hogy lényegében azonosak, ugyanakkor a vásárlóközönség és a felhasználási terület nagyon különbözik egymástól. Mégis érdekes látni, mit kezdenek egymással. Persze csak negyed mérföldön, egy versenypálya mindig más tészta. Na, de miért is mondom, hogy közel azonosak, miközben első pillantásra nem is állhatnának távolabb egymástól? Nos, a Bullittban ötliteres, szívó V8-as dörömböl, a Lexusban pedig szintén ötliteres, szívó V8-as. A Bullitt 460 lóerős, az LC500, ugyanannyi. Nyomatéka mindkettőnek azonos, 530 Nm. Viszont! Egy dologban erősen különböznek, ez pedig a sebességváltó. A Bullitban hatfokozatú manuális, a Lexusban pedig 10 fokozatú automata található. Gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy elmondom: ez a tényező dönti el a gyorsulási verseny végeredményét. Nézd meg te is az alábbi videóban!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?