Jogosítvány, személyi igazolvány? Rendszerhiba miatt nem adható

Szerdán az NKH-nál, ma az okmányirodáknál volt rendszerhiba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A héten immár a második komoly számítógépes rendszerhibával szembesülnek a jogosítványért, illetve személyi igazolványért sorakozók.

Szerdai hír, hogy KRESZ-vizsgák maradtak el, ugyanis az NKH-nál akadozott, majd megállt a számítógépes rendszer. Azóta állítólag nem maradtak el újabb "zárthelyik", ám van olyan autóvezető-tanuló, akit oktatója a héten azzal szembesített, hogy korábbi, sikeres vizsgájának eredménye a rendszerben eltűnt, s ha az nem lesz meg, ismételten mehet felelni. Aggasztó - csak bízni tudunk abban, hogy a hiba orvoslásra kerül, ám vészjósló, hogy ma, azaz péntek reggel pedig az okmányirodák mondtak csütörtököt.

Hetekkel ezelőtt foglalt időponttal, új személyi igazolvány kiváltását megkísérelve elsőként szembesültünk azzal, hogy ma reggel egyetlen ügyfél sem tudta kiváltani - legalábbis a Központi Okmányirodában. Ott ugyanis országos, általános rendszerhibára hivatkoztak, s annak helyreállítását legjobb esetben is órákon belülre ígérték, sőt, megjegyezték, hogy senki sem tudja, mikorra lesz meg. Aki nem kívánt több órát várakozni, az új időpontot egyeztethetett. Munkaidőn kívülit május 3. napjára, pontosan négy héttel későbbre sikerült - elsőként - szerezni. Ehhez még megjegyezzük, hogy a mostani, szintén munkaidőn kívüli időpontot hasonló előfoglalással sikerült megkaparintani. A hiba folytán tehát elmondható, hogy aki nem kíván szabadnapot ölni egy egyszerű okmánypótlásra, akár két hónapot is kénytelen lehet az ügyre szánni.
Hirdetés
Ki fizeti meg az elmaradt ügyintézés miatti fölösleges utazást, a fölöslegesen eltöltött időt, az utcán bedobált parkolódíjat? Senki, panasznak helye nincs - tudtuk meg szintén a helyszínen. A hiba orvoslása vélhetően még a mai napon meglesz, káosz és tumultus azonban egész napra várható miatta, a mai hiba miatt adódott torlódás pedig - mint az a számunkra is adott időpontból látható - még májusra is tovább fog gyűrűzni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?