Jogsi nélkül vezettek és az önvezető Teslára fogták az egészet!

450 kilométerre jutottak a családi Teslát jogsi nélkül lenyúló tinik Amerikában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Floridában, egy a szembesávban haladó Tesla igazoltatása során a seriff senkit sem talált a volánnál. Volt viszont két vezetői engedéllyel nem rendelkező fiatal az utasüléseken. Állításuk szerint ők nem hibáztak, az autó magát vezette, szabálytalanul.

Az "utasok" még a jogosítvány megszerzéséhez szükséges korhatárt sem érték el, ráadásul az autó is engedély nélkül volt náluk. A helyzet leggyanúsabb körülménye egyébként nem is maga a szabálytalankodás volt, hanem ami utána következett. Amikor ugyanis a seriff levillogta őket a rendőrautóval, a Tesla megállt, majd visszagurult, egyenesen neki a hatósági járműnek. Az ütközés során senki sem sérült meg, kár is csak a Teslában keletkezett.
Hirdetés
A szülők értesítése során kiderült, ők azt hitték, hogy a gyerekek a nagyszülőknél vannak, a Model Y pedig otthon, a dél-karolinai Charlestonban. Az autóban ülő két lány tehát - egyikük 14, másikuk 15 éves - több mint 450 kilométerre jutottak baleset okozása nélkül. A helyszínen végül kiderült, hogy az egyik lány vezette a Teslát, majd a rendőrautó jelzésére felfigyelve megpróbálta bekapcsolni az Autopilotot, és hátramászott a második sorba. Ha az Autopilot be lett volna kapcsolva, a Tesla szinte biztosan nem hajtott volna a szembe sávban, nem állt volna meg a rendőri jelzésre, és nem gurult volna neki a rendőrautónak. Külön-külön is kevés az esélye az ilyesminek, nemhogy mindhárom hibának egyszerre. Mivel a lányok személyi sérülést nem okoztak, viszonylag könnyen megúszták a dolgot, már ha a bírságra és a szülők másnapi érkezése miatt őrizetben töltött éjszakára lehet így hivatkozni. Rick Staly, az intézkedő seriff a következőt nyilatkozta a Daytona Beach News-Journal-nak: "Nem számít, mennyire okos az autó, amit vezetsz. Ha nincs rá jogosítványod, akkor szabálytalan, és kész. Remélem, a gyerekek tanultak az esetből, és örülök, hogy semmiben sem tettek kárt a szülők autóján kívül."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?