Jöhet a 350 forintos benzin? Nem kizárt!

Brutálisan csökkenhet a benzin, érezhetően a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár már most is többéves mélypontján van a benzin és a gázolaj ára, a következő hét újabb árapadást hozhat.

November elején ugyan emelkedtek még egy kicsit az amúgy akkor sem vészesen magas üzemanyagárak, ám azóta mindössze egy hónap alatt kereken 20 forinttal csökkent a 95-ös benzin, 18-cal a gázolaj literenkénti ára. És az áresésnek még nincs vége. E héten is apadt ugyanis egy keveset a nyersolaj, sokat a benzin és a gázolaj tőzsdei ára.
A finomított termékek árai igazából most mentek utána a múlt héten jelentősen mérséklődött nyersolajárnak. A benzin dollárban számolt árapadása 14, a gázolajé 7 százalékos. Oké, oké, számunkra nem ilyen rózsás a helyzet, hiszen a héten a forint gyengült egy keveset a dollárhoz mérten, ám a még veszített erejű forinttal számolva is 13 százalék feletti a benzin, 6 százalékot meghaladó a gázolaj árcsökkenése. Ez pedig újabb, az eddigieknél is jelentősebb árapadást hozhat a hazai benzinkutakon is.
Hirdetés
A 95-ös benzin jelenleg 365 forintos átlagára akár több mint 10 forinttal csökkenhet, a 378 forintos átlagárú gázolajnál 5-6 forintos literenkénti mínusz várható. A benzin tehát akár kevéssel több mint 350 forint felett is megkapható lehet a következő héttől, a gázolajnál azonban nem várható 370 forint alatti átlagár.
A MOL döntése hétfőn esedékes az árváltozás kapcsán. Aztán lehet reménykedni, hogy a több mint három éve nem tapasztalt alacsony árszint minél tovább tartson.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?