Jöhet a Ford Ramarok és a Volkswagen Amanger?

Szövetségre lép a Ford és a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford és a Volkswagen ma jelentette be: globális szövetségre lépnek, elsőként középméretű pickupokat fognak közösen fejleszteni és gyártani.


A haszonjármű szegmensben különösen gyakori, hogy a gyártók közösen fejlesztenek és gyártanak modelleket, ez a Volkswagentől eddig sem állt távol, gondoljunk csak az előző generációs, Mercedes Sprinter alapú Crafterre. Most viszont nem a Mercedesszel és nem a furgonok kapcsán kötöttek szövetséget, hanem a Forddal. Mint azt írják, a szövetség a két globális járműgyártó erősségeit hasznosítja a versenyképesség javítása, az innováció és a vásárlók még jobb kiszolgálása érdekében. A szövetségnek nem képezi részét a két vállalat közti kereszttulajdonlás
A vállalatok első közös programja közepes méretű pickupok gyártása lesz a globális piac számára. Ez a tervek szerint 2022-ben kezdődik, majd áruszállító haszongépjárművekkel folytatódik az európai piacon.
Hirdetés

Az áruszállítókra és pickupokra vonatkozó megállapodások célja a sorozatnagyság növelése és mindkét vállalat hatékonyságának javítása 2023-tól. Emellett a Volkswagen és a Ford elkötelezett amellett is, hogy feltárják az együttműködési lehetőségeket az elektromos járművek, önvezető járművek és mobilitási szolgáltatások területén. A jövő - vélhetően elektromos és akár önvezető - autóit tehát akár közösen is építhetik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?