Jöhet a Peugeot 308 R

Megvalósulhat a Peugeot tanulmányautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha nem is közel 500 lóerős hibrid hajtásláncával, de a 308 GTi erőforrásánál mindenképpen izmosabb kivitelben valósulhat meg a Peugeot 308 R.

A Peugeot új vezetője arról beszélt az Autocar magazinnak, hogy űrt érez a márka kínálatában, szívesen látna egy 308 GTi-nél erősebb modellt. A Peugeot motorsportban elért sikerei kapcsán is szükségesnek látja egy olyan izomautó bemutatását, amilyen az RCZ R volt. Ennek közvetlen utódlását azonban nem tartja valószínűnek.
Hirdetés
Állítólag még az RCZ-utód sincs teljesen elvetve, illetve lehetséges, hogy a 308 következő generációjának csúcsára kerül majd az R kivitel. Hajtásához a korábban bemutatott 308 R tanulmány hajtáslánca szolgálhat alapul, vagyis az 1,6 literes turbós benzines és villanymotorok házasítása, mint a hipersportautóknál szokás. A tanulmány majd' 500 lóerős teljesítményével kategóriája legforróbb hothatch modellje lehetne, kérdés, ki fizetné ezt meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?