Jöhet egy még erősebb Porsche Cayenne Coupe

A Cayenne GT lehet az eddigi legerősebb SUV a Porsche kínálatában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tűnik, a Porsche az eddigi legerősebb SUV modelljét, a Cayenne GT-t fejleszti, ami gyorsabban repeszthet a 670 lóerős Turbo S E-Hybrid Coupe-nál is.

Lehet valami még durvább, mint a Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe? Igen! AZ új Cayenne Coupe GT. Akinek kevés a hibrid hajtáslánc 670 lóereje, 900 Nm nyomatéka, az hamarosan lecsaphat egy megemelt teljesítményű verzióra, ami több mint 800 lóerős is lehet a híresztelések szerint.
Hirdetés
Az új kivitel tesztelése már gőzerővel zajlik és most lencsevégre is kapták az álcázás nélküli autót. Néhány karosszériaelem biztosan nem végleges, de várhatóan nem fog drasztikusan eltérni a jelenlegi modelltől. A prototípusra utal a hátul középen kivezetett kipufogó is, amit furcsamód még két másik kipufogónak látszó, de nem funkcionáló lyuk is körül ölel. Hogy az új modellt a már elérhető hibrid rendszer emelt teljesítményű verziója viszi, vagy megkapja majd a Lamborghini Urus 4,0 literes dupla-turbós V8-as motorját, egyelőre még kérdés. Hallottunk már mindkét lehetőségről. Valószínűleg nem csak a motor lesz erősebb, de a felfüggesztést és a fékeket is a dinamikusabb menetteljesítményhez hangolják. A Turbo S E-Hybrid Coupe kivitel 3,6 másodperc alatt futja meg a 100-as sprintet a Sport Chrono csomag segítségével, de a GT-nek talán a 3 másodperc is elég lehet ehhez a művelethez. Hogy a 294 km/h végsebesség emelkedik vagy sem, azt egyelőre nem tudjuk. Az új verzió biztosan nem lesz olcsó. Ha belegondolunk, hogy a Turbo S E-Hybrid Coupe 164 000 dollár az amerikai piacon, akkor nem lenne ördögtől való a 200 000 dolláros árcédula sem. A Cayenne Coupe GT bemutatójának ideje még nem ismert, de reméljük, hogy már idén találkozhatunk vele az utakon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?