Jöhet új Honda S2000 a Type R motorjával

Belsős forrásból röppent fel a hír, miszerint tervezik az új Honda S2000-et

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyszerűnek mondható, mégis azon kevés modellek egyike az S2000, melynek az ára csak fölfelé megy, mióta befejezték a gyártását. A klasszikus sportautó most újjáéledhet, de valószínűleg turbómotorral.

Olyan hír kelt szárnyra a sajtóban, aminek mindannyian nagyon örülnénk, ha igaz lenne. A Forbes egy interjújában, amit állítólag egy a Honda mérnökeihez "közel álló forrás" adott, azt állítják, hogy készül az új Honda S2000. Legalábbis a marketing osztály már elkezdte kidolgozni az új kétüléses sportautó lehetséges megjelenését, melyről az is kiderült, hogy ha valóban elkészül, akkor a Civic Type R 2,0 literes turbómotorjának átdolgozott verzióját kapná meg, természetesen hosszában beépítve és hátsókerékhajtásra optimalizálva. Az információk szerint az autó súlyát nagyon alacsonyan próbálják tartani méghozzá alumínium és karbonszálas műanyag felhasználásával, állítólag nem lenne nehezebb 1360 kilónál. Ezzel együtt, hogy néhány információ ilyen határozottnak tűnik, érdemes fenntartásokkal kezelni a hírt. Egyrészt még a belsős információ szerint sem készülhet el az autó 2024 előtt, ami már csak az egyre inkább szigorodó szabályozások miatt is kérdéses, hogy sikerül-e, ugyanakkor az európai forgalmazása is kétséges. A most szárnyra kapott információk mellett korábbi, hivatalos nyilatkozatok alapján, amit 2017-ben a Honda vezére, Takahiro Hachigo, valamint 2018-ban a tervezési osztály egyik menedzsere, Hayato Mori is megerősített, lehetetlen egy ilyen modellel profitot termelni. Hachigo szerint 2018-ban még nem volt ideje egy ilyen sportautónak, bármennyire is szeretnék látni Amerikában, Európában és Japánban is. Akkor még a döntésig sem jutottak el, hogy egyáltalán legyen-e újra S2000 vagy sem, most úgy tűnik, hogy ez a pont már megvan. Láttunk az elmúlt években nagy visszatérést a Hondánál hasonló kimenetelű üzleti lehetőségekkel, az NSX-et mégis megcsinálták, így akár valóban igaz lehet, hogy az új S2000 elkészül.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?