Jól fogy a konnektoros Kuga, ráadásul töltik is a tulajok!

Európa legkelendőbb konnektorosa a Ford Kuga PHEV, ami a távok közel felét árammal tette meg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A konnektoros modell népszerűségénél sokkal többet mond el a márkáról és a vásárlókról, hogy az eladott autókat ténylegesen töltik. Az új Kuga PHEV az európai eladási listák élére került, majd azt is megmutatta, hogy valóban elég az elektromos hatótávja.

2021 áprilisában, májusában és júniusában 16 000 Kuga Plug-in Hybrid talált gazdára. A korábbi tesztünk során is jól teljesített a Ford Kuga PHEV, 70 kilométer körüli hatótávot tudott, és minden üzemmódjában helytállt. Éppen ezért nem meglepő, hogy a JATO legfrissebb kutatása szerint az elmúlt három hónapban a Ford Kuga Plug-in Hybrid volt a legkelendőbb PHEV az európai piacon, ahogy az sem meglepetés, hogy

az autók tulajdonosai túlnyomórészt ki is használják a modell elektromos hatótávolságát.

A Fordtól származó anonim adatok szerint ugyanis a Kuga Plug-in Hybrid európai tulajai idén eddig az utazásaik 49 százalékához használták a külső áramforrásból feltöltött akkumulátort, az autókat a távok közel felében tisztán elektromos áram hajtotta. A Kuga Plug-in Hybrid sofőrök több mint kétharmada legfeljebb 50 kilométeres, helyi utazásokra használja leginkább az autóját, ezek az utak pedig könnyedén teljesíthetők egy töltéssel. Az idén regisztrált több mint 633 000 használati nap adataiból kiderül, hogy a járművek több mint 420 000 napon közlekedtek tisztán elektromos üzemmódban.
Hirdetés
A Ford idén bejelentette, hogy 2026 közepére minden európai személyautójából lesz valamilyen tisztán elektromos hajtású vagy PHEV változat, 2030-ra pedig a teljes modellpalettához kizárólag elektromos hajtásláncok szerepelnek majd. Valamilyen fokú villanyosításon már a jelenlegi modellek nagy része is átesett, remek példa erre a Mondeo Hybrid, de ott van még az Explorer Plug-in Hybrid, valamint a Puma és a Fiesta lágyhibrid kivitelei és a Focus EcoBoost Hybrid is. “Szilárdan hisszük, hogy vásárlóink azért vesznek hibrideket, mert felismerték az elektromos autózás előnyeit, és adataink is azt mutatják, hogy a Kuga Plug-in Hybrid vezetői a lehető leggyakrabban kihasználják az elektromos hajtás lehetőségét,” nyilatkozta Roelant de Waard, a Ford Európa személyautó-részlegének vezérigazgatója. “Elkötelezetten dolgozunk a Ford elektromos jövőjének megteremtésén, és a tény, hogy a Kuga lett a legkelendőbb PHEV, azt jelzi, hogy vásárlóink is részesei akarnak lenni ennek az izgalmas folyamatnak.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?