Jól fogy a szupertakarékos Mitsubishi

Hozzánk is jön a Mitsubishi Mirage

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Aszkéta, 3,7 l/100 km vegyes fogyasztási értékkel már hódít, jövő év elején pedig itthon is kapható lesz a legújabb Mitsubishi Mirage.


Nem új modell, hiszen tavaly már láthattuk, s számos adatával megismerhettük a Thaiföldön gyártott és a piacra is először ott lépett Mitsubishi Mirage-t, melynek európai nevét egyelőre nem hozta ugyan nyilvánosságra a gyártó, a korábbi szokások szerint azonban Colt elnevezéssel várhatjuk. A kicsi, 3710x1665x1490 mm-es, 2,45 méteres tengelytávú, alacsony árú és olcsó üzemű kisautóra a vártnál jóval komolyabb kereslet adódott Thaiföldön, korábban havi 2500 példány értékesítésével számolt a Mitsubishi a gyártó országban, ám a júliusban bevezetett modellre alig több mint egy hónap alatt 33 ezer megrendelést adtak le. A Mitsubishi Ázsián túl Európában, Magyarországon is egyre nagyobb kereslettel számol a szegmensben, ezért aztán jövő év elején a hazai piacra is bevezeti az 1,0 és 1,2 literes háromhengeres benzinmotorokkal, a komolyabbikkal akár CVT (fokozatmentes automata) váltóval szerelt újdonságát.
Kiviteltől függően 3,7-4,3 l/100 km vegyes fogyasztási érték várható – a drágább verziók lesznek a takarékosabbak, ugyanis azok Auto Stop & Go (AS&G) és Eco Drive Assist rendszert is kapnak. Utóbbi egy kijelzőn keresztül tudósítja a vezetőt, hogy ő éppen mennyire takarékosan vezet, s sarkallja ezzel a mind szerényebb fogyasztás elérésére. A fölösleges motorbőgetéstől a visszagurulásgátló is távol tarthatja a sofőrt, s néhány deciliteres fogyasztáscsökkentést okozhat, hogy a generátor programozottan, lehetőleg csak motorféküzemben gerjesztve tölti az akkumulátort.
Hirdetés
Noha a Mirage (Colt) hazai megjelenése jövő év elejére már biztosnak mondott, arról még nincs információ, hogy mennyire lehet majd itthon is olcsó az annak szánt, ugyanakkor minőséginek mondott csöppség. Az árharc azonban komoly, amennyiben 2,5 millió forint környékén tud maradni az Európának szánt legkisebb Mitsubishi ára, lehet esélye a Skoda Citigo és a Volkswagen up! által is meghódítani tervezett miniautó szegmensben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?