Jólesett az idei Concours d’Elegance, mutatjuk a kedvenceinket!

Felszabadult és egyszerű, éppen ezért pompás rendezvény a Concours d'Elegance

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyszerűségében rejlik a bája. A Concours d'Elegance varázsa, hogy belépő, kordon és zárt terek nélkül mutat meg olyan autókat, amikből már csak egy maréknyi létezik. Mindezt itthon, Balatonfüreden, amiért igazán hálásak lehetünk.

Egyre több és látványosabb autókiállítás és találkozó szerveződik Magyarországon is, aminek csak örülhetünk, mégis kevés fogja meg úgy igazán az embert. Belépőjegy, sorban állás, drága büfé, tömeg, kordon és zárt terek, minden, ami csak megnehezítheti a kellemes élményekkel való távozást.

A Concours d'Elegance nem ilyen, a lehető legőszintébb és a vegytiszta veterán élményt nyújtja a kilátogatóknak.

Nem is kell messzire mennünk, ugyanis idén 6. éve, hogy Balatonfüreden, a Tagore sétányon tartják. Nem csak egy kiállításról van szó, a szépségverseny persze alap, bár az 56 autóra közel ennyi díj jut, ami már csak azért is érthető, mert minden egyes autó különleges és egyesével is valódi kincsek. A rendezvény pikantériája, hogy a korán kelők az összes autót hallhatják, láthatják mozogni, amikor kiviszik őket a gyönyörű zöldellő parkba. Idén kicsit belerondított az eső, de a szemnek még így is jólesett a látvány, amiből most mutatnék egy csokorral, mert idén is kint voltunk.
Hirdetés
A 6. Concours d'Elegance ismét nívós és elképesztően különleges autókat vonultatott fel, melyek között egy összesen három példányban elkészült Invicta 12/100 és egy 1907-es Lorraine-Dietrich is megtekinthető volt a Balatonfüredi Tagore sétányon. A legrégebbi autó egy 1904-es Aster 16/20 PS volt, az autó alváza eredeti, ám a felépítményét jóval később egy restaurálás során kapta, azóta viszont számos veterán ralin aktívan használják, 2002-ben például Párizs-Bécs, 2005-ben pedig a Brisbane-Sidney távolságot is megtették vele. A számos veteránautó között már olyan modell is joggal szerepel, mint a BMW Z1, mely 1987-es leleplezését követően az 1988-as modellévre érkezett, így tavaly hivatalosan is betöltötte a 30. évét. Egy ilyet vezethettünk is a rendezvény nyitónapján, hamarosan beszámolok róla részletesebben is. Ha még nem jártál a Concours d'Elegance-on Balatonfüreden, akkor jövőre ne hagyd ki.

Az év legszebb veterán rendezvénye, ami olyan élményeket garantál, amit itthon máshol nem kaphatsz meg.

Viszont korán érkezz, és akkor mindegyik motorját hallhatod járni, szagolhatod a füstjeiket, beszélgethetsz a tulajdonosokkal, közel kerülhetsz ahhoz, amire életedben nem számítottál volna.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?