Jön a hajtépő Lexus LFA

Zöld utat kapott a Lexus LFA roadster

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A japánok bejelentették, hogy körülbelül 2014 közepén kerülhet piacra a Lexus LFA sportkocsi nyitott változata.


A Lexus LFA szupersportkocsiból mindössze ötszáz darabot gyártanak, de a sorozat utolsó darabja nem jelenti majd feltétlenül a típus halálát. Az Automotive News információi szerint a Lexus megépíti az autó kétajtós, nyitott változatát, méghozzá a 2008-as Detroiti Autószalonon bemutatott roadster-tanulmány nyomán. Igaz, a kupé és a roadster között lesz körülbelül egy év szünet, így a kabrió LFA valamikor 2014 folyamán kerülhet majd piacra. A Lexus további távlati terveiről is beszámolt a lapnak, és kiderült, hogy pillanatnyilag elvetették az évek óta fontolgatott, hétüléses, VX nevű crossover fejlesztését. Szabadidő-terepjáró kínálatukat tekintve 2014 elején áttervezik az RX sorozatot, a tavaly frissített, nagyobb méretű GX egyelőre változatlan formában folytatja karrierjét, akárcsak a Lexus terepjárók ősatyja, a hatalmas LX.

Ennél több mozgás várható a személyautók között, például jövő év elején érkezik a teljesen új GS limuzin. Ezt követően kozmetikázzák, a motorkínálatában hibrid hajtásláncot is ígérő ES sorozatot, valamint jövő év végére várható az új GS padlólemezének rövidített változatára épülő átszabott IS limuzin is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?