Jön a következő Hyundai Ioniq, a koncepció ízelítője már itt van

Hyundai SEVEN néven érkezik az elektromos tanulmányautó, amiből a következő Ioniq lesz majd

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Maradnak a jellegzetes lámpák az otthonos kényelmet kínáló villany-SUV-ban, ami a Hyundai Ioniq almárka következő modellje lesz, ráadásul a nevéből már a méretére is következtethetünk.

A Hyundai Ioniq 5 jó értékeléseket kapott az autós szakmabeliektől, formáját tekintve is sikerült egy egyedi és különleges, de mégsem furcsa dizájnt teremteni, így minden adott az Ioniq almárka bővítéséhez. Nyilván SUV-val folytatják a koreaiak, abban van a biztos pénz, és az Ioniq 5, bár nagyon kicsinek nem mondható, mégis logikusan inkább nagyobb méretosztálynak adna helyet a palettán. Pláne, ha figyelembe vesszük a piacon elérhető hétüléses villanyautók ritkaságát, érdemes egy még létező piaci rést betömni, ezt teheti majd meg az Ioniq 7.
Hirdetés
Hivatalosan persze nem tudjuk megerősíteni, hogy hétüléses lesz, sőt, még azt sem, hogy 7 lesz a neve. Egyelőre csak annyit tudunk, hogy hamarosan bemutatásra kerül a SEVEN tanulmányautó, ami angolul hetet jelent, és hogy ez a következő Ioniq előfutára. Hogy 7 lesz a végleges modellnév, az elég valószínű ezek alapján, de hogy hét ülést is kínál-e majd, az csak spekuláció, bár nevéből adódóan magától értetődő lehetne. Szintén nem tudhatjuk biztosan azt sem, mekkora lesz az újdonság, de nyilván az 5-nél nagyobb számú megjelölés a nagyobb méretosztályra enged következtetni. Ezek már csak azért is következtetések, és nem biztos tények, mert még csak ízelítő képeket adott ki a Hyundai, melyek nem sokat árulnak el az autó dimenzióiról. Az egyetlen külső fotóról még az is nehezen felismerhető, egyáltalán a kocsi elejét vagy hátulját látjuk-e - a lámpák fehérségéből persze valószínűsíthető, hogy a frontrészről van szó, de koncepcióautóknál láttunk már sokfélét, amik minden hagyománnyal szakítottak, így akár a hátsóról is lehet itt szó.

Annyi viszont biztos, hogy marad a pixeles lámpa, ami a Hyundai szerint az analóg és a digitális érzelmek kombinációját szimbolizálja.

Ha ezzel az értelmezéssel nem is értünk egyet, az tény, hogy ez a kialakítás már az Ioniq 5-ön is karakteres stílust kölcsönöz az autónak (egyébként ott pont hátul láthatjuk az apró négyszögeket, nem pedig elöl). A beltérről már több fotót tett közzé a Hyundai, melyek alapján nappalis, lounge-os élmény várja majd az utazókat, ezt erősítette meg a márka is nyilatkozatában. Koncepcióautóknál ez már kissé lerágott csont, minden önvezető futurisztikus doboz így néz ki belülről, viszont az egyedi és merész dizájnú Ioniq 5-öt elnézve talán joggal várhatjuk, hogy tartja is viszonylag vad ígéreteit a dél-koreai márka, még ha nem is teljes mértékben így néz majd ki az ülés, mint a képen látható karosszék. Nem látható ugyan, de azt is közölte a Hyundai, hogy újrahasznosított anyagok dominálnak majd az utastérben, ezzel is a fenntarthatóságra fókuszálva. A SEVEN tanulmányautót Los Angelesben, az AutoMobility show-n leplezik le november 17-én a szakmabelieknek, 19-e és 28-a között pedig a nagyközönség is megcsodálhatja majd élőben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?