Jön a tágas és soküléses Nissan NV-200 villanyosa

Jövőre már a Nissannak is lesz elektromos furgonja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Spanyolországban fog készülni, és már 2013-ban piacra léphet a Nissan NV-200 elektromos kiadása, azaz az e-NV-200.

Bár a Renault villanyfurgonját, azaz az idén ősszel a hazai piacon is megjelenő Kangoo Z.E.-t már itthon is vezethettük, az annak műszakiságához is kétségtelenül sokat adó, a tavalyi Év Autójának választott Nissan Leaf hajtásláncával felvértezett Nissan NV-200-ból csak jövőre jön az emissziómentes áruszállító - és bízunk benne, hogy a tanulmány által is megtestesített, 7 üléses Combi változat is.
A Leafhez hasonlóan 107 lóerős, 280 Newtonméter nyomatékú villanymotorral hajtott praktikus méretű, 4,4 méter hosszú, 1,86 széles és 1,7 méter magas e-NV-200 gyártása spanyol lesz, gyerekbetegségeit már minden bizonnyal kiszűrték a korábbi tesztelésekkel.
Hirdetés

Pontos menetdinamikai és műszaki paraméterei még nem ismertek, de a gyáriak szerint a Leafhez hasonló - 175 kilométeres - hatótávra lesz képes, melynek eredményeként az akár 7 üléses villanyautó nem csak helykínálatával és ülésszámával, a vele megtehető távolsággal is a leginkább használható villanyautónak ígérkezik. Andy Palmer, a Nissan elnöke szerint az "e-NV-200 áttörést jelent a furgonok szegmensében, s ismét aláhúzza a Nissan szerepét az elektromos autók körében". Így legyen, már csak az árára leszünk kíváncsiak, apropó, a hazait még a már külföldön és itthon is hajtott Leaf kapcsán is várjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?