Jön az új Corvette Z06, illetve az 1000 lóerős V8-as!

Milyen elektrifikáció? Párhuzamos univerzumban élnek a Chevy mérnökei

Néhány nap múlva bemutatják az új Corvette Z06-ost, viszont az 1000 lőerős big blockot már leleplezték. Ügyesen csapott hírverést a Chevy mindkét masinának, de azért nem ez a motor kerül az új Vette-be.

A visszaszámlálás elindult, megvillantották az új Corvette Z06-ost. A félperces reklámvideóban felbukkan a profi kosaras, Devin Booker, aki köztudottan hatalmas autórajongó, illetve Emelia Hartford is, aki színész karrierje mellett gyorsulási versenyek sztárja is (egy Corvette-tel), így nem meglepő, hogy őket szerepelteti a Chevy. Az autó hivatalos bemutatója október 26-án esedékes, addig az alábbi videóval kell beérni.
Hirdetés
Viszont egy másik érdekességet már megmutatott a Chevrolet, méghozzá a 10,35 literes, V8-as - „ládás” - motorját! Ezt nem egy konkrét modellbe szánja, külön megvásárolható az erőforrás, ami a legerősebb és legnagyobb ilyen masina a széria történetében. A big block 93-as oktánszámú benzinnel 1004 lóerőt tud, amit 6600-as fordulatnál ad le, 1188 Nm nyomaték társaságában. A motort a SEMA tuningkiállításra is elviszi majd a Chevy novemberben, a forgalmazása pedig jövőre kezdődik, de az árát még nem közölték.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?