Jön Genf, mi pedig megyünk is Az Autószalonra

Genf 2013: mindent megismerhetünk abból, amit az elmúlt hónapokban szivárogtattak az autógyártók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétfőn előestét tart, kedden már teljes arzenállal nyitja kapuit a Genfi Autószalon, vélhetően ott lesz az összes olyan újdonság, amit az elmúlt hónapokban szivárogtattak az autógyártók.

Nem csak Európában, az egész világon a legjelentősebb autószalonnak számít a Genfi, ez nagybetűkkel Az Autószalon. Viszonylag kis területen, nem fényűző módon sok csarnokban, hanem koncentráltan sorakozik fel az összes jelentős gyártó. Idén 83. alkalommal teszik, s második éve itt kerül kihirdetésre az európai Év Autója díj nyertese, a végső szavazatokat hétfő délután a szalon előcsarnokában fogják összeszámolni, bizonyára nagy lesz az ováció.
Már akkor, azaz hétfő délután 2 órától betekintést nyerhetnek majd a regisztrált újságírók a szalon világába, ám az újdonságok leleplezése kedden reggel kezdődik. A 110 ezer négyzetméternyi bruttó, 85 000 négyzetméternyi kiállítási területen felsorakozó 260 gyártó (az egyes modellváltozatokat is külön szerepeltetve) 130 világ- és európai premiert jelentett be, de a kiegészítők gyártói is tartogatnak mintegy 50 újdonságot a szalon idejére.
Hirdetés
83. Genfi Autószalon - az előre bejelentett világpremierek
A friss modellek zömét természetesen már ismerjük, de így is bőven lesz érdekesség, temérdek részletet csak most fognak elárulni újdonságaikról a gyártók, s élőben nyilván mást mutat majd temérdek új modell, mint gyári fotón. Mi meglessük őket, s a jövő héten híreink zömét minden bizonnyal a személyesen is felkeresett Genfi Autószalonról írjuk majd. Aki szintén megnézné, újságírói akkreditáció nélkül március 7-étől, csütörtöktől teheti meg. Utazni - mint Európában messzebbre manapság legtöbb esetben - fapados repülővel érdemes, pláne, hogy a szalon hagyományosan a Palexpo területén, azaz a genfi repülőtér közvetlen szomszédságában lévő kiállítási csarnokban lesz. Az egyszeri belépésre jogosító belépőjegyek felnőttek számára 16, 6-16 éves gyerekek és nyugdíjasok számára 9 CHF áron kaphatók, míg a legalább 20 fős csoportok fejenként 11 svájci frankos jeggyel számolhatnak. Kalandnak, élménynek remek, talán a szalonok közül a legjobb a Genfi, az újdonságok megismeréséhez azonban reményeink szerint elegendő lesz a Genf 2013 címke alatt megjelenő, illetve eddig is szép számmal megjelent anyagainkat olvasni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?