Jótékony célokat szolgál az új A-osztály első hazai darabja

Rekordév és jótékonykodás! Sikeresek a Mercedes hazai cégei

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Mercedes-Benz A-osztály első hazai gyártású példányának kulcsait egy rászoruló családokat segítő szervezet kapta meg a márka évértékelő rendezvénye során, ahol csupa jó hírrel szolgáltak a márkával kapcsolatban.


A Mercedes-Benz magyarországi vállalatai rendkívül sikeres évet tudhatnak maguk mögött. A kiváló eredmények mellett szerencsére a társadalmi felelősségvállalásról sem feledkezett meg a csillagos márka. Minden évben hozzájárulnak valamilyen módon a társadalom számára hasznos cél segítéséhez, ám idén a megszokottól eltérően nem egy aukció után befolyt összeggel, hanem az új Mercedes-Benz A-osztály első itthon gyártott példányával. A Kecskeméten gyártott autót ugyanis a kisgyermekes, hátrányos helyzetű családokat segítő Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítványnak ajánlották fel Az önkéntes védőnői hálózat kisgyermekes, rászoruló családoknak nyújt segítséget Bács-Kiskun megye székhelyén, illetve a a környező településeken, tanyákon.

Az évértékelőn megtudtuk még, hogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az elmúlt esztendőben több, mint 190 ezer Mercedes-Benz kompakt autót készített, amely 4,1 százalékkal haladta meg a 2016-os eredményt. A vállalat nettó árbevétele elérte a 3,5 milliárd eurót. Ezt profitot pedig teljes mértékben az újabb magyarországi beruházásokra fordítják.
Hirdetés

Tavaly elkészült a gyár új, 99 ezer négyzetméteres karosszériaüzeme is, ahol már az új A-osztályt gyártják. Ugyancsak 2017-ben kezdődtek meg a Mercedes-Benz második gyárának előkészítő, és tereprendezési munkálatai. Az egymilliárd eurós beruházással 2500 új munkahely jön létre, akik a már jelenleg is ott dolgozó 4000 alkalmazott mellé csatlakoznak.

A gyár mellett a Mercedes-Benz Hungária, tehát az értékesítői hálózat is rekordévet zárt. Közel 101 milliárd forintos forgalma 26 százalékos növekedést jelent a 2016-os évhez képest. Látványos növekedést produkáltak a haszongépjármű piacon is. A hat tonnát meghaladó össztömegű teherautók piacán 72 százalékos növekedést produkáltak, míg a kishaszonjárműveknél 82 százalék a növekedés 1462 darab jármű értékesítésével. A lendület pedig nem fulladt ki idénre sem, hiszen a prémiumszegmensben továbbra is piacvezető a Mercedes-Benz. Az első negyedévben 863 személyautót értékesítettek, amely 33 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az új A-osztály mellett több újdonság is érkezik, illetve érkezett, ugyanis már megvásárolható az új CLS, bemutatták a Mercedes-AMG GT négyajtós Coupét, valamint felfrissült az S-osztály Coupé, az S-osztály Cabriolet és a C-osztály. Emellett érdemes még megemlíteni, hogy teljesen új generáció jelent meg a G-osztályból. A távlati célok között pedig a villamosítás kap főszerepet, ugyanis 2022-ben már a Mercedes-Benz paletta minden autója megvásárolható lesz hibrid vagy teljesen elektromos változatban is.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?