Jótékony célokat szolgál az utolsó LaFerrari

Az olaszországi földrengések károsultjainak segítenek majd az 500. LaFerrari árából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Enzo legutolsó darabját is elárverezték, miután tulajdonosa, II. János Pál pápa elhunyt. A jelenlegi csúcs Ferrarival is tartani szeretnék a hagyományt, van is kinek ajándékozni a pénzt.


Mikor az Enzo 399 darabos gyártása végéhez ért, a Ferrari emlékezetes befejezést szeretett volna, így az utolsó darabot az aktuális pápának, II. János Pálnak ajándékozta. Ő viszont azt mondta rá, hogy túl feltűnő. Persze nem is lett volna illő, ha megtartja, így elárverezték, árát pedig jótékonysági célra ajánlották fel. A jelenlegi csúcs Ferrariból 500 készült, a legutolsót pedig fenntartották, ismét a jelenlegi pápának.
Hirdetés
Mivel egyértelmű, mi lenne a sorsa, valamint jó célokat is szolgálhat az összeg, Daytonában egyenesen elárverezik a pápa LaFerrariját. Különösen komoly földrengések rázták meg idén Közép-Olaszországot, így nem volt kérdéses, hogy a szuperautóért várt több mint félmilliárd forintnyi euró hová is kerüljön. A károsultak között osztják majd szét a 963 lóerős hibrid sportkocsiért kapott összeget. Egyelőre ezzel véget ért a zárt tetős LaFerrari eredetileg kitűzött darabszámának gyártása, de a már hazánkban is átadott Aperta 209 darabos szériája még készül egy darabig.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 23:46
    Permalink

    Szerintem nagyon szép dolog a Ferraritól hogy az utolsó szuperautókat a Pápának adják, mint ahogy az is hogy a Pápa elárverezi jótékony célra. De azt azért megnézném hogy egy vasárnap a Pápa begördül a Szt Péter Bazilika elé. (kis túráztatás, esetleg gumifüst, aztán bemegy és megtartja a misét)

Vélemény, hozzászólás?