Jött egy apró elektromos hajtású Renault

A Kwidből csinált elektromos hajtásút a Renault, ez lehet Európa legolcsóbb villanyautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hozott egy egészen új villanyautó koncepciót a Renault a Párizsi Autószalonra. A nálunk még nem ismert Kwid kapott villanymotort és akkucsomagot, kérdés, hogy kerül majd piacra nálunk.


Nálunk kevésbé ismert a Renault Kwid, ám az indiai és brazil gyártású kisautó több piacon a márka legkisebb és legolcsóbb modellje. Ebből készít most a Renault elektromos változatot, aminek tanulmány verzióját bemutatták a Párizsi Autószalonon. Formaterve jelentősen eltér az alapmodelltől, főként az orra már, de jóval részletgazdagabb is annál, ám a forma változatlan, ugyanaz az SUV-s beütésű kisautó maradt. Sok részletet nem árultak el róla, ám annyit igen, hogy 250 kilométeres hatótávolsággal fog érkezni, ezt viszont még NEDC ciklus szerint mérték.
Hirdetés

A Renault K-ZE névre keresztelt tanulmányautóból állítólag már jövőre sorozatkész modell lesz, és első körben Kínában kerül piacra, majd egy évre rá Európában is. A Kwid több piacon most is Dacia emblémával van forgalomban, ha a formatervet és a felhasznált alkatrészeket nézzük, valójában jobban passzol a Dacia kínálatába. Éppen ezért meg van annak az esélye is, hogy mire a magyar piacra kerül, már Dacia emblémát fog viselni, a márka jövőbeli tervei között ugyanis ez is szerepel, ezt korábban már elárulták. Carlos Gosh, a Renault-Nissan-Mitsubishi elnöke azt is elárulta, hogy elérhető árú villanyautóként fog megjelenni a piacon a K-ZE, ami az egyszerű anyagok használatát figyelembe véve azt is eredményezheti, hogy minden eddiginél olcsóbb lesz az újautó piacon. Emellett a Renault azt is bejelentette, hogy hamarosan elektromos hajtással egészíti ki népszerű modelljeit, melyek közül az új Clio már hibrid hajtással kerül forgalomba, a Captur és a Megane pedig konnektorról is tölthető hajtást kap.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?