Jött még egy crossover a Renault-tól

Kiger névre hallgat a legújabb Renault crossover

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Crossoverből sosem lehet elég, ezért a Renault-nál készül még egy újabb modell. A Kiger névre keresztelt újdonság rövidebb lesz 4 méternél.

Eladhatóság szempontjából ma nincs jobb recept a crossovernél. A Renault számára is ez jelenti a legjobb üzletet, így ismét ebben a szegmensben erősít, méghozzá a kisebb modellek között. Mutattak egy újabb tanulmányautót, ami a Renault vezér, Laurens van den Acker szerint nagyon közel áll a sorozatgyártásra kész autóhoz. A Kiger egy nem egész 4 méter hosszú crossover, vagyis meglehetősen apró, aminek megvan az indoka, olyan piacon kerül majd forgalomba, ahol ennek komoly jelentősége van. Indiában adó- és biztosítási kedvezményeket élveznek a 4 méternél rövidebb autók, ezért is célozza a Föld második legnépesebb országát a Kigerrel a Renault. Különös vállalás, miután saját kínálatukban már szerepel három hasonló modell Indiában, a Kwid, a Duster és a Triber, negyedikként csatlakozik hozzájuk a Kiger. De mivel tud többet? Magasított futóművével nem csak városi, de külvárosi használatra, földutakra is tökéletes lehet. Megjelenése is bevállalósabb az eddigieknél, így népszerűbb lehet a fiatalabbak körében is. Érdekes új részleteket is megfigyelhetünk rajta, mint a majdnem összeérő első fényszórók és a többfelé osztott lámpák, vagy épp a különös formájú kilincsek, ezen részletek akár európai modelleken is megjelenhetnek a jövőben. Az export lehetőségéről a Renault csak annyit mondott, hogy nem csak Indiában fogják árulni, de hogy hol máshol, azt nem részletezték.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?