Jóval erősebb a BMW M5, mint azt állítják

Valójában annyit tud az M5, amennyit a Competition-re ígérnek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az eddigi modellek mérései után már nem is túlzottan meglepő, hogy egy M modell erősebb a gyári adatoknál. Az M5 már most tudja a Competition kivitel teljesítményét.


A BMW sportmodelljeit nem árt néha kicsit leméretni teljesítmény kapcsán, hisz az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a tulajdonosok nem fognak csalódottan távozni az eredménnyel a kezükben. Ellenben például az Alfa Romeo Giulia QV-vel, a német modellek nemhogy tudják, de felül is teljesítik a katalógusértékeket. Most az új M5 volt terítéken, amit pedig a végén leolvastak a monitorról, elég megdöbbentő, a 600 lóerőn túl túlteljesített.
Hirdetés

Egész pontosan 25 lóerővel többet mértek az Alpha Performance-nál, kétféle beállításban is kipróbálták. Az új M5 ugyanis már összkerékhajtású, de az első hajtást teljesen ki tudja iktatni, ha úgy akarjuk. Összkerékhajtásban és Sport+-ban 625 lóerőt tett le az asztalra, és 824 Nm nyomatékot, utóbbi gyári értéke 750. Simán hátsókerékhajtásban lóerőben csöppet alulteljesített, ám nyomatékban még így is többet adott le 33 Nm-rel. A 4,4 literes duplaturbós V8-as egy igazi dög, és a BMW-ben most sem kellett csalódnunk. Innentől csak egy a kérdés; a Competition mennyire lesz erős? Hisz ezeket az értékeket arra ígérték.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.04.10. at 13:40
  Permalink

  Látom a gondolkodás az itt sem megy, elolvassuk a Totalcaron a hülyeséget és ctrl+c, ctrl+v leírjuk.
  Ha a Kedves cikkíró elolvasta volna az eredeti cikket, vagy esetleg csak megnézte volna a videót, láthatja, hogy 625whp, vagyis keréken mért adatokat adtak meg, 10-15%-os veszteség nincs hozzáadva ezt megemlítik több helyen is, hozzászólásban is megerősítik, a motor teljesítménye 700 lóerő körül van. Nem ártana kicsit utánaolvasni a dolgoknak mielőtt lemásoljuk.

 • 2018.04.10. at 22:19
  Permalink

  A mért adatokat közöltem a cikkben az eredeti cikk alapján, egy szóval nem említettem, hogy a motoron mért adatokról van szó, illetve a cikk elkészülte és a megjelenés között azért eltelik némi idő, sosem mérvadó a megjelenés időpontja. A másolás gyanúját szeretném elvetni, nem igazán méltó megoldás a szakmában és véletlenül sem élnénk vele.

Vélemény, hozzászólás?