Jövő évtől Kínában is készül a Jaguar XE

Range Rover után Jaguar is fog Kínában készülni, elsőként az XE

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Jaguarnál az XE az első modell, amely Kínában is gyártásba kerül. Az XE ráadásul az első Jaguar, ami teljes egészében Anglián kívül is készül.


A prémiumszedán Jaguar XE Changshu új üzemegységében fog készülni, amely a Range Rover Evoque és a Land Rover Discovery Sport SUV gyártósora mellett helyezkedik el. Arról jelenleg még nincsenek információk, hogy a novemberben bemutatott XE kínai termelése mikor kezdődik el.
Hirdetés
A Jaguar rövidtávú tervei között szerepel, hogy legalább három teljesen új vagy jelentősen áttervezett modellt dobjon piacra 2016-ig. Ezt a célt hivatott erősíteni az XE sorozat megjelenése is.
Az XE európai értékesítése 2015 májusában kezdődik (ide Angliából érkezik a sorozat), ezt követi majd 2016-ban az XF szedán második generációja és egy közepes méretű crossover. Mindhárom modell a Jaguar Land Rover új, alumínium platformjára épül. Idén a márka globális eladásai 80 000 példányt tettek ki, ennek negyedét Kínában értékesítették. Az előzetes becslések szerint a Jaguar éves volumene 2017-re eléri a 200 000 darabot. Az XE érkezése várhatóan erős lökést ad majd a kínai értékesítésnek is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?