Jövő nyárra szebb és jobb lesz a BAH-csomópont

BAH-csomópont felújítás: a BKK tud a foghíjas korlátról, tervezik a felújítást

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Budapest nyugati irányú forgalmát is bonyolító BAH-csomóponton feltűnő a felüljáró rossz állapota. A felújítás a tervezésnél tart.


Tavaly márciusban vakolatdarabok hullottak a villamospályára a BAH-csomópont felüljárójáról. Akkor ezt gyorsan kijavították, de a felüljáró állapota laikus szemmel is láthatóan egyre romlik. A BAH-csomópont (Budaörsi, Alkotás és Hegyalja utak kereszteződése - a név a kezdőbetűikből állt össze) a főváros budai oldalának egyik legfontosabb közlekedési csomópontja. Számos buszvonal és a 61-es villamos is érinti, de a legnagyobb itt (is) az autóforgalom. A XI. és a XII. kerületet is érinti, de a szerepét az adja, hogy a belvárost összeköti az M1-es és az M7-es autópálya közös szakaszával. Maga a felüljáró és környezete 1976-ra készült el, és bár több részleges felújítása volt, de az utolsó teljes rekonstrukciója 26 éve, 1988-ban lett kivitelezve.
Hirdetés

Az oszlopokon álló, 300 méternél is hosszabb útszakaszt szalagkorlát védi. Az útpálya itt 9 méter széles és végig záróvonal választja el a két forgalmi sávot. Megkerestük a BKK-t a mára foghíjas és korrodált kék kiegészítő korlát állapota miatt aggódva. Tőlük kaptuk az információt, hogy tervben van már a teljes felújítás. Természetesen a BKK is ismeri a helyzetet, a tervezés és előkészítés 2013-óta folyik, és elvileg idén őszre meglesz a forgatókönyv, ami alapján jövő tavasszal kezdődhet el legkorábban az érdemi munka. Mint írták, a szalagkorlátot kiegészítő csőkorlát helyett dupla szalagkorlát fog épülni, ami a forgalom biztonságának is jót tesz majd és bónuszként a karbantartása, például a lemosása is egyszerűbb lesz. Jó hír az is, hogy felüljáró alatti parkolónak használt terület kialakítása is változik. A jelenlegi port és káoszt, az össze-vissza parkoló kocsikat remélhetőleg egy kulturáltabb rendszer váltja majd fel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?