Jövőre érkezik a frissített Porsche Panamera

Immár könnyű hibrid hajtás is kerül a családi Porschéba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén 10 éve, hogy megjelent a csapott hátú ötajtós Panamera, jövőre pedig már a frissített második generáció kerül a szalonokba.

A Porsche csillaga egyre fényesebben ragyog, az elmúlt két évtizedben jobbnál jobb modellekkel rukkoltak elő, a 911-es úgy képes megújulni generációról generációra, hogy közben saját tradíciójának hódol, de ha a divat a városi terepjárók irányába mutat, akkor azt is képesek porschés génekkel beoltani, pedig egy konszern tagjának lenni bizonyos műszaki kötöttségekkel is jár. A német gyártó a SUV piac mellett a “hagyományos” családi autók piacát sem hanyagolta el, az elmúlt évtizedekben néhány koncepcióautó erejéig készültek 4 ajtóval rendelkező Porschék, ám a sorozatgyártásra egészen 2009-ig kellett várni. Az ötlet beváltotta a hozzá fűzött reményeket, 2016-ban már a második generációs Panamera állt a porondon, hamarosan pedig már a ráncfelvarráson átesett változatot leplezik le. A frissített Panamera ugyan még enyhén álcázva futja közúti tesztköreit, azonban már így is látható, hogy a külsőn alig történt változás, hátul módosítottak a lámpa rajzolatán, elől pedig más lökhárítókkal érkezik a friss változat, illetve új szenzorok tűntek fel a lökhárítóban, ezért elképzelhető, hogy bizonyos fokú önvezetésre is képes lesz a Panamera.
Hirdetés
Műszaki téren a könnyű hibrid hajtás jelentheti az újdonságot, hírek szerint az S és a 4S változat 2,9 literes V6-os motorja egészül ki egy 48V-os rendszerrel, ami egy indítómotorként is funkcionáló generátor megjelenését jelenti. Az új egység a hatékonyságot növeli, mivel esetenként besegít a V6-osnak, de egyedül nem lesz képes megmozdítani a Panamerát. A 48 voltos rendszernek hála már elektromos turbófeltöltő is beköltözhet az ötajtós modellbe, ilyen megoldás található az Audi S6 és S7 típusokban is, amely a hagyományos turbónál hamarabb képes felpörögni. Az új Panamerából vélhetően továbbra is lesz plug-in hibrid kivitel, mivel a kémfotón szereplő példány zöld féknyergeit csak a tölthető változatok kapják meg. Az árakról egyelőre nincsenek hírek, ahogyan az utastérben történt változtatásokról sem, bár vélhetően egyik sem fog radikálisan módosulni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?