Jövőre érkezik az új E-osztály kupé, álcázva már tesztelik

A Mercedes-Benz E-osztálya jövőre frissül, kémvideó érkezett a kupéváltozatáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Videón láthatjuk - vagy találgathatjuk-, milyen lesz a modellfrissített E-osztály kupéváltozata.

Jövőre érkezik a modellfrissített E-osztály, és valószínűleg ezzel együtt frissül majd a modell elegáns kupéváltozata is. Nagy változásokra ne számítsunk, hiszen ez csak egy ráncfelvarrás lesz, de javítani fognak azon a néhány elemen, amelyeken látszik már az autó kora. Ez leginkább a frontrészt jelenti, az új Mercedes modellek arculatától eltérő, idejétmúltabb stílusú a jelenlegi kupé eleje, ezt orvosolják majd. A hűtőmaszk trapéz formáját megfordítják, így alul lesz szélesebb a légbeömlő, valamint nagyobbra is növekedhet, ezáltal aggresszívabb megjelenésű lesz az autó - a nagy csillagemblémát természetesen megtartják. Az új hűtőmaszkhoz új első lámpák is dukálnak, az eddigi kétcsíkos nappali menetfényt leváltja a többi modellről ismert egyvonalas, bumeráng alakú forma. Az első lökhárító alját is érinthetik változások, ugyanakkor a jelenlegi modell ezen a területen nem tér el túlságosan újabb testvéreitől, mint például a CLS-től.
Hirdetés
Hátul esetleg nagyítóval találunk majd újdonságokat, valószínűleg csak a hátsó lámpák belső grafikáját érinti majd változás. Korábbi kémfotókból azonban tudjuk, a beltér informatikai rendszerét felújítják, az E-osztály megkapja majd az új A-osztályban bemutatott MBUX rendszert, amiben tekerőgomb helyett érintőpad, hangvezérlés és érintőképernyő is található. Emellett egy nagyobb digitális műszerfal és központi képernyő bevezetése is várható. Motorok terén egyelőre nincs sok információnk, logikus lenne a lágyhibrid hajtásláncok megjelenése a szigorodó környezetvédelmi előírások miatt, zöld rendszámos változat megjelenése azonban a kupéból nem valószínű.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?