Jövőre ingyen kaphatunk forgalmit, olcsóbb lehet a műszaki is

Autósokat érintő díjakat és illetékeket is eltörölne a kormány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén még fizethetünk, ha új forgalmi engedélyre van szükségünk, s a műszaki vizsgákon kiosztott matricákért. Jövőre ingyen kaphatjuk őket.

Még semmi sem biztos, lehet, hogy a régiek helyébe majd új díjak és járulékok érkeznek, viszont tegnapi sajtótájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy tucatnyi díj és járulék eltörlését javasolja. Így január 1-jével eltörölhetik egyebek mellett az okmánycsere, a gépjármű-üzembehelyezés, a forgalmi engedély és a törzskönyv kiadásának a díját, valamint a környezetvédelmi és műszaki matricákkal kapcsolatos költségeket is.
Hirdetés
Nagy kérdés, hogy párhuzamosan ezekkel nem emelkedik-e az autók tulajdonosváltásakor befizetendő vagyonszerzési illeték, illetve a műszaki vizsgák díja. Konkrétum még sem a jó, sem a pesszimistán képzelt rossz változásokról sincs.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 12:37
  Permalink

  Kopasz az te vagy, merthogy nincsen hajad. Az, ami ott van a fejed tetején az inkább csak szőr.
  Hülyeségben meg sem közelítünk téged alagútpecér, nyereségből vásárló kubikos.

 • 2017.10.28. at 12:37
  Permalink

  Akkor lehet majd értelmezni a változásokat (ha lesznek), ha valamennyi körülmény ismert lesz majd. Jelenleg egy elsődlegesen politikai célú bejelentést hallhattunk konkrétumok nélkül. Lehet, hogy csak akkor lesz ingyenes a forgalmi engedély cseréje, ha az betelik. Az is lehet, hogy autóvásárláskor is ingyenes lesz, de azt még nem tudjuk, hogy változik az átírás költsége. Az ingyenesség nyilávn – jogosan – nem lesz igaz akkor, ha elvesztem, ha ellopják, ha leöntöttem kávéval, ha kimosta az asszony.
  Szóval ismerjük meg a körülményeket először.

 • 2017.10.28. at 12:37
  Permalink

  Neki bérelt helye van. Megdolgozott érte a(z)
  – alagutat a síkságra
  – haszonból vásárolnak a cégek
  és ezekhez hasonló nagyívű véleményeivel.

  Hagyd őt, elég baj neki a léte.

 • 2017.10.28. at 12:37
  Permalink

  Én a helyedben még további 4 felkiáltójellel nyomatékosítottam volna a mondatodat… Mondjuk attól még továbbra is minden alapot nélkülöző hülyeség lesz, de legalább még jobban látja mindenki, hogy te vagy az éles eszű, minden szitán átlátó megmondóember. 🙂

 • 2017.10.28. at 12:37
  Permalink

  Angliában egy bélyegbe és egy borítékba kerül az átírás…Svédországban egy levelezőlapot kell kitölteni,beküldeni,nem sokkal később megjön az új papír…gondolom,van még pár igazán európai ország,ahol hasonlóak a tételek…az egész lehet vagy max 1000 Ft..ezek a f@szfejek meg verik a mellüket,hogy sok embernek a havi fizetésébe fájó átírásból elengednek valamennyit????
  Hát dögöljön meg az összes!

 • 2017.10.28. at 12:37
  Permalink

  ez mind szép,de mivel magyarországon vagyunk,amilyen nincs még egy a világon,biztos vagyok benne,hogy másik 2-3 új bőrlehúzó fizetési kötelezettséget találnak majd ki helyette!!!!

 • 2017.10.28. at 12:37
  Permalink

  Az mekkora hülyeség, hogy az autónak van lakcíme! Mert ezért is szednek sápot, ha lakcímváltozás van, mert időnként elkerülhetetlen az átírás más ügyintézéshez!

Vélemény, hozzászólás?