Jubilál a Magyar Borok Útja Rallye

XX. Magyar Borok Útja Rallye - augusztus végén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szokás szerint, immár 20. alkalommal kerül megrendezésre hazánkban az országot és borászatait népszerűsítő Magyar Borok Útja Rallye.


Idén 20. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Borok Útja Rallye, ami csöppet sem az ittasan száguldozásról szól. Bár van benne autózás és borozás is, mindkettő kulturált keretek között, szeparáltan. A boros élménytúra a szokásoknak megfelelően augusztus utolsó hétvégéjén felfedezi, és az élénk médiaérdeklődésnek köszönhetően népszerűsíti Magyarország szebbnél szebb tájait, borvidékeit és borászatait. Az autós túra mezőnye augusztus 28-30. között 3 nap alatt közel két tucat pincészetben tesz látogatást a Mátrai, Tokaji és az Egri Borvidéken. Az útvonal hossza még nem ismert, ugyanis nyomvonala még kidolgozás alatt áll.
A versenyzők az egyes állomásokon megkóstolhatják a legfinomabb helyi borokat, ugyanakkor az „iszik vagy vezet” elv szem előtt tartásával a sofőrök soha nem fogyasztanak alkoholt addig, míg a kijelölt napi táv teljesítése után le nem teszik a slusszkulcsot. A zéró tolerancia elvének megfelelően a pilótáknak rendszeresen, minden nap elején és számos spontán ellenőrzésen is meg kell fújniuk a szondát, emellett a szervezők hasonlóan szigorúan veszik a KRESZ szabályainak és a sebességhatároknak a betartását is. Effektív a rali miatt is lesznek kihelyezve hivatalos sebességmérők, s a résztvevők nem csak a "megszokott" bírságra, akár a versenyből való kizárásra is számíthatnak.
A Borok Útja Rallye „a mindenki tegeződik” alapelvre épül, így a felhőtlen kikapcsolódás közben akár új üzleti kapcsolatok, barátságok is születhetnek. Mindeközben a résztvevők megismerkednek a helyi szokásokkal, körbejárják a birtokokat, pincerendszereket, és személyesen is elbeszélgetnek hazánk kiemelkedő borászaival.
Hirdetés
Nem titok, hogy ez az esemény borkedvelő üzletembereknek szól. „A Magyar Borok Útja Rallye népszerűségét jelzi, hogy a 100 autóból álló mezőny induló helyeinek 85%-a már a verseny előtt 3 hónappal megtelt. Kiváló szakemberekből álló, megújult szervező csapatunkkal azon dolgozunk, hogy a hagyományok megőrzése mellett az újdonságokra, a lendület megtartására és az élmények fokozására fókuszálva ünnepeljük meg a Rallye alapításának 20. évfordulóját. Bízom benne, hogy a körülbelül 250 résztvevő idén is fantasztikus élményekkel gazdagodva tér haza, és ahogy eddig is, sokan közülük a következő évben is rajthoz állnak majd.” – mondta Regőci Attila, a verseny alapítója és elnöke. Megay Róbert Péter, a rendezvényt szervező Regő Kft. tulajdonosa egyéb részleteket is elárult, dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter fővédnökként és aktív résztvevőként is jelen lesz.
Bár számos részlet még kidolgozás alatt áll, az már most biztos, hogy a résztvevők a Hunguest Grandhotel Galya vendéglátását élvezhetik majd, a támogatók között említhető Ford Credit pedig 10 tesztautót biztosít kipróbálásra: a versenyzők saját autó helyett közülük is igényelhetnek, s az sem kizárt, hogy egyéb "versenyautók" is kerülnek majd a hétvégi flottába. Megay Róbert Péter szavai szerint az elhúzódó gazdasági válságból való kilábalást, a magyar gazdaság fellendülését is jelzi, hogy idén több autóipari szereplő is partnerként a Rallye mellé állt. A 20. alkalommal elrajtoló versenysorozat megünneplése érdekében a szervezők idén több meglepetéssel készülnek a Rallye két évtizedes múltja, élményei és hagyományőrző szerepe előtt tisztelegve. Hogy pontosan melyek lesznek ezek, arra legkésőbb augusztus végéig fény derül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?