Jubileumi Mustang 808 lóerővel

A Hennessey egy 808 lóerős Mustanggal ünnepel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezúttal a Hennessey tuningcég ünnepli a tízezredik autójának elkészültét egy különleges Mustang szériával.


Egy tuningcég életében igencsak szép szám a tízezredik autó, még akkor is, ha ők lényegében nem legyártják a típusokat, hanem „csak” átalakítják. A Hennessey nem finnyás a márkákat tekintve, hiszen mindegyik amerikai gyártmánnyal foglalkoznak és az eleve bivalyerős modelleket is előszeretettel izmosítják. Már 27 éve foglalkoznak egyébként tuningolással, az autóik pedig átlagosan 650 lóerősek, tehát több mint 6,5 milliónyi lóerőt szabadítottak eddig el. Az eredményeiket megünnepelendő viszont a Mustangot szemelték ki egy különleges átalakításhoz. Ráadásul John Hennessey szerint ez a legszebb Mustang, amelyet valaha építettek.
A Hennessey Heritage Edition Mustangot a 2018-as Ford GT Heritage Edition ihlette, ezért a fényezés dizájnja erőteljesen emlékeztet a Ford sportautójára. A Mustangban egy ötliteres, kompresszoros V8-as motor dolgozik 808 lóerővel, amelyet 7200-as fordulaton ad le. A nyomatéka sem kevésbé lenyűgöző, ugyanis 918 Nm áll a vezető rendelkezésére 4500-as fordulatnál. Így 3,3 másodperc alatt gyorsulhat 60 mérföld/órára, azaz 96 km/h sebességre, a negyed mérföldet pedig 10,7 másodperc alatt letudja, miközben a végsebessége 350 km/h feletti.
Hirdetés

Az elképesztő erő eléréséhez áttervezték egyébként a befecskendező-rendszert, és az üzemanyagpumpát is lecserélték. A karosszéria csinosításához szénszálas műanyagból készült elemeket használtak, ami jól látható elöl a splitter esetében és hátul a Gurney-lapocskán. Emellett leültették a futóművet, 20 colos könnyűfém felniket pakoltak az autó alá, mögöttük elöl hat, hátul négydugattyús féknyergekkel, illetve rajtuk Michelin Pilot Sport Cup2 abroncsokkal. Az autót kompletten is forgalmazzák, tehát nem szükséges először egy Ford márkakereskedésben a Mustang GT modellt kiválasztani, egyből megvásárolható a 808 lóerős átalakított változat a Henessey-nél. Választható hozzá manuális hatfokozatú és tízfokozatú automatikus váltó is, ám színből csak a vörös, fehér csíkozással és a rajtszámmal. Az átalakítással a gyári garancia sem vész el, de csak 19 darabot készítenek belőle. Természetesen mindegyik példány sorszámozott, valamint egy levél is jár hozzájuk John Hennessy-től, amelyben a cégalapító megköszöni, hogy őket választották.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?