Júliusban tovább bővül a hatalmas területen elérhető Share Now!

Nagyobb területen, még több megosztott autót kínál a Share Now

Júliustól 500 autóval üzemel Budapesten a Share Now, ami így a legnagyobb autómegosztó flottává válik Magyarországon. A szolgáltatási terület is folyamatosan nő, már Érden is elérhetők az applikációból indítható négykerekűek.

Júliustól a Share Now lesz Magyarország legnagyobb autómegosztó flottája. A már megszokott modellek példányszámának gyarapodása mellett 25 darab Peugeot e-208-assal bővülve 500 fölé nő a megosztott autóik száma. Mindemellett a több mint 100 négyzetkilométert lefedő szolgáltatási területet is érdemes megemlíteni, akár Érden, Budaörsön, Dunakeszin és Budakalászon is bepattanhatsz egy a járművükbe. A pár perctől egészen több napos időtartamig bérelhető autókkal utána akár az egész országot is bejárhatod, ráadásul a hozzá járó töltőkártyával díjmentes töltésre is van lehetőség.
Hirdetés
A flottanövelést az ügyféligények meredek emelkedése indokolja, a Share Now autóit használó ügyfelek száma csak májusban 100 százalékkal nőtt, míg az év első 5 hónapjában 130 százalékkal többet vezettek az előző év azonos időszakához képest, az üzleti felhasználás pedig megnégyszereződött.

Ennek a trendnek valószínűleg a saját autó fenntartási költségének jelentős növekedése lehet az oka, így jó eséllyel további dinamikus növekedés várható.

"A végcél a városi közlekedés még fenntarthatóbbá tétele, amelyben sokat segíthet a carsharing. A megosztott autókat átlagosan hatszor gyakrabban használják, mint a magánjárműveket, így nem kellenek újabb és újabb parkolóhelyek." – emelte ki Buday Bence, a Share Now ügyvezetője. Hozzátette: "2025-ig egyes előrejelzések szerint akár tízmillióval is nőhet a jelenleg 263 milliós európai autópark, így 115 négyzetkilométer további parkolóhelyre lesz szükség, ami nagyjából Dublin területének felel meg. Ezzel szemben egy tisztán megosztott mobilitású város beérheti akár a magántulajdonú járműpark számának töredékével is, ami kevesebb dugót, felszabaduló parkolóhelyeket jelentene, így értékes területeket adna vissza a városlakóknak."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?