Jürgen Klopp az új Mokkáról: “El sem tudják képzelni!”

A Liverpool futballklub edzője már kipróbálhatta az új Opel Mokka elektromos kivitelét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem akárki vezethetett nem akármilyen Opelt: Jürgen Klopp tesztköröket futhatott az Opel hamarosan érkező első teljesen elektromos crossoverével, a Mokka-e-vel. A videóban eddig nem látott részleteket is felfedezhetünk az autón.

Hirdetés
A focirajongók tudni fogják, hogy ha Jürgen Klopp ajánl valamit, az rossz valószínűleg nem lehet. A karizmatikus, rokonszenves és sziporkázó edző nyolc éve tartozik az Opel-családhoz, ezalatt a márka több mint húsz országos és nemzetközi tévékampányában játszott vezető szerepet, de már korábban is a mainzi Opel-partnerklub edzője volt. Az Egyesült Királyságban jelenleg is büszkén hajtja és menőnek tartja Insigniáját, most azonban egy még izgalmasabb kocsi volánja mögé ülhetett: azon kevés emberek közé tartozhat, akik már hónapokkal a bemutatása előtt vezethették a Mokka akkumulátoros változatát.
Hirdetés
"Olyan király autó, el sem tudják képzelni!" - így nyilatkozott a FIFA 2019-es Világ Edzője az Opel újdonságáról. Akármilyen tapasztalt is a mester, a crossover még őt is lenyűgözte. De nem csak a futballrajongóknak lehet érdekes ez a videó, hiszen ha figyelmesek vagyunk, fontos részleteket fedezhetünk fel az autó külsejéről. A kényelem érdekében készítettünk néhány képernyőfelvételt.
Hirdetés
Bár még mindig álcázott a jármű, emberek között már van viszonyítási alapunk a méretét illetően - nos, vagy Klopp úr nagyon magas, vagy a Mokka lesz elég apró (vagy mindkettő). Ettől függetlenül viszont láthatjuk kiszállni is a sofőrülésből, és láthatólag nem ütközik semmilyen akadályba, ez alapján a helykínálattal nagy gond nem lehet majd. Betekintést nyerhetünk a frontrész dizájnjába is, bár erősen takart még a lökhárító, a fényszórókról már megállapíthatjuk, hogy vékonyabbak lesznek az előző Mokkáénál. Az autó maga is teljesen új formatervet kap, nem csak apró részleteket szabnak át: a Corsához hasonlóan eltűnik a magasra épített, kissé egyterűs hatás, ehelyett egy hagyományosabb kompakt formát kapunk vízszintes motorháztetővel, hátrébb tolt utaskabinnal és nagyobb kerekekkel. A hátsó lámpán látszik a 3D-s kialakítás, azaz a lámpatest enyhén kiemelkedik a karosszériából a mai trendeknek megfelelően. Ezek valószínűleg a PSA-csoport döntéseit tükrözik, azóta kapnak merőben új dizájnt az Opelek, mióta a franciák megvették a márkát. Az is örvendetes újdonság, hogy elektromos verzió is érkezik majd az apró crossoverből Mokka-e néven - részletes adatokat egyelőre még nem tudunk róla, de Jürgen Klopp tetszését már elnyerte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?