Kabrió tanulmányautó a Skoda tanoncaitól

Nyitott tetős villanyautót építettek a Skoda főhadiszállásán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2014 óta minden évben lehetőséget biztosít fiatal mérnöktanulók számára a Skoda, hogy építsenek valami izgalmasat. Ez idén az Element, egy igazán fiatalos kisautó.


A Skoda Mlada Boleslavban álló központja nem csak a fő gyártó egység és a legnagyobb Skoda múzeum helye - amit még Google Steer View-n is be lehet járni - hanem oktatásnak is helyet ad. Fiatal mérnököket tanítanak, akiknek 2014 óta minden évben lehetőségük van egy kisebb csapatot alkotva létrehozni valami igazán izgalmasat és nem csak elméletben és papíron gyakorolni azt, amiről tanulnak. A Skoda egy valódi autót ad a szerszámaik alá, hogy álmaikat együttes erővel valóra válthassák, és megmutassák a cseh gyártónak, hogy van helyük a márkánál. Idén az Element nevű kisautóval készültek, ami egy valóban fiatalos és egyszerű kabrió.
Hirdetés

Az Element alapja egy Citigo, a Skoda városi minije megegyezik a Volkswagen up!-pal, így adódott a lehetőség, hogy bár a gyártó nem készül a kisautó elektromos változatával, az anyavállalat hajtásláncát ők viszont belepattintják. Jött tehát a 60 kW-os elektromotor a csöppség orrába, repült a tető és az összes ajtó, helyükre egyedi karosszériát építettek, a hátsó részre egy platószerű csomagtartót építve. Hogy meglehessen a beach buggy hangulat, futóművét kicsit megemelték, jöttek sportülések, meg ma divatos fekete kerékív-szélesítések és egy dögös fényezés. A 20 főből álló csapat ismét izgalmasat alkotott, ahogy korábban szintén egy Citigóból, egy Fabiából és egy Rapidból is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 17:14
    Permalink

    Az Elementről első körben a Fiat Marrakech tanulmány jutott eszembe 2003-ból, még színben is kicsit hasonló.
    Nemrég írták, hogy a Citigo utód nélkül kerül kivezetésre. Talán utolsó reklámként meg lehet még lovagolni ezzel a tanulmánnyal. Gondolom akkor a Mii is megy a levesbe és az UP!-ot viheti tovább a VW…

Vélemény, hozzászólás?