Kabriózni 300 fölött, az milyen lehet már?

Aston Martin V12 Vantage S Roadster: vászontetős 573 LE

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lecsapták a kupé tetejét, s ezzel a huszárvágással a V12 Vantage S Roadster az eddigi leggyorsabb nyitott tetős Aston Martin.


Astonék fogták magukat, s lenyesték a V12 Vantage S csúcskupé tetejét, hogy a vásznas V12 Vantage S Roadster kapcsán elmondhassák: ez az eddigi leggyorsabb "kabriójuk". Na de hát tényleg az, hiszen akár 323 km/órás végsebességet is elérhet - fogalmunk sincsen, milyen lehet ilyen tempónál az élet fedél nélkül, de talán huzatos, eléggé. És eleve viszonylag kevés helyen lehet/szabad 130-nál gyorsabban közlekedni, de mindegy.
Hirdetés


A gigalégbeömlősen igen agresszív orrú, részben szénszálas műanyag kasztnis álomverda motorja az inkább több mint egy turbók korában már-már hihetetlenül, de maradt szívó 6,0 literes 573 lóerővel és 620 Nm nyomatékkal, a váltó 7 fokozatú robotizált (és már sehol a régi 6 gangos manuális), hajtás hátul, a 100-as sprintidő 4,1 mp. A percenkénti 5750-nél tetőző nyomatékcunami zöme, 510 Nm már 1000/perc fordulaton a sofőr rendelkezésére áll.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?