Kacsafutam a hétvégén: Volkswagen up! a fődíj

Autót nyer a leggyorsabban úszó kacsa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Izgalmas verseny augusztus utolsó napjára: gumikacsák úsznak versenyt a Duna budapesti szakaszán, a leggyorsabb gazdája autót nyer.


Még mielőtt bárki kacsának gondolná a hírt, a hétvégi Kacsafutam egy jótékonysági esemény, ami az UNICEF munkáját segíti. A kezdeményezés nem egyedi, a hazai futam előtt már Londonban, Szingapúrban és Taiwanon is szerveztek hasonló rendezvényt, ahol jelentős érdeklődés övezte a futamot, helyszínenként akár 130-250 ezer indulóval, 100 000 induló már itthon is regisztrált. A Kacsafutamban való részvétel feltétele mindössze annyi, hogy a "Kacsalelőhelyek" egyikén vásároljunk a jótékonysági célból 999 forintért árult gumikacsákból, indulhatunk saját kacsával is, ha az megfelel a kiírásnak, s ha a nevezési helyszíneken regisztráltuk azt. A vasárnapi verseny helyszíne a Duna Margit-híd és Batthyány tér közötti szakasza lesz, az indulók egyidejűleg dobják vízre kacsáikat, melyek kizárólag a folyó sodrásával haladnak a versenypálya célvonala felé. (Bármilyen külső beavatkozás kizárással jár.)
Hirdetés
A futam első 100 befutója értékes ajándékokat nyer, a célvonalon elsőként áthaladó kacsa tulajdonosa pedig egy 75 lóerős Volkswagen move up!-ot vihet haza.
„A Volkswagen azért állt a program mellé, mert a wolfsburgi márka mindig törekedett arra, hogy néhány kiemelt területen hosszabb távon elősegítse fontos célok megvalósítását. Ezt a programot a márka és munkatársai azért is tartották fontosnak, hogy segítsék az UNICEF munkáját, ezáltal hozzájárulva a szervezet azon törekvéséhez, hogy minél több gyermeket megmentsen, továbbá ráirányítsa a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára” – nyilatkozta Németh Balázs Volkswagen márkaigazgató.
A Kacsafutamról
Helyszín: Budapest, a Duna Margít-híd - Batthyány tér közötti szakasza
Időpont: 2014. augusztus 31., 14:00

Bővebb információ: www.kacsafutam.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?