Kakihajtású tricikli Japánból – és ez nem vicc

Toilet Bike Neo: ürülékhajtású trike

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szennyvíz és állati ürülék biztosítja az alapvetően wc-ket gyártó japán Toto által kifejlesztett háromkerekű hajtását: akár még sorozatgyártásba is kerülhet.


Rossz viccnek tűnik, de halálosan komoly dologról van szó. A wc-k gyártásával foglalkozó japán Toto Ltd. építette ezt az ürülékkel hajtható triciklit. Mielőtt azonban befogott orral elfordulnánk tőle, érdemes megjegyezni, hogy nem a járművet kormányzó motoros ürülékéről van szó, hanem állati salakanyagból és szennyvízből előállított bioüzemanyagról, mely fertőzésmentes, szagtalan, és egy tele töltéssel nagyjából 300 km-es hatótávot biztosít a Toilet Bike lovasának.
Hirdetés
A Toto már 2009 óta fejleszti a környezetbarát üzemeltetésű járgányt. A szerkezet alapját egy hagyományos 250 cm3-es háromkerekű adja, melynek ülése helyén egy hatalmas WC-csésze található: a fajansz csak figyelemfelkeltési céllal került oda, akárcsak a trike hátulján látható méretes WC-papír guriga, esetleges sorozatgyártás esetén a kakamotót is hagyományos nyereggel szerelik majd fel. A Toilet Bike hajtásához szükséges szennyvizet a hokkaidói Shika-oi és Kobe városának csatornázási vállalata biztosítja, és sikeres fogadtatás esetén a Toto nem tartja kizártnak az egyedi hibrid tricikli sorozatgyártását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?