Kalapács alá kerül a Halálos Iramban ikonikus Mitsubishije

Paul Walker karakterének autója volt az árverésre bocsátott Eclipse

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Brian O’Conner, alias Paul Walker ezzel az autóval robbant be a köztudatba a mozivásznon, és ez az autó nem más, mint egy Mitsubishi Eclipse. Amit hamarosan egy aukción értékesítenek.

Egészen pontosan csak az egyik Mitsubishi Eclipse érkezik a Mecum árverésére, hiszen a legendává érett film forgatásához hat darabot használtak fel belőle. A film rajongói biztosan emlékeznek még arra, hogy az egyik jelenetben bizony szitává lőtték és felrobbantották az autót. Nos, az a „Stunt 1” kódnéven futó változat volt, amit egy Las Vegas-i múzeumban őriznek, abban a leroncsolódott állapotban, ahogyan kinézett a forgatás után. Az árverésen kínált változat viszont egy „Buck Car”, tehát ezt a szerelős jeleneteknél használták, így kiváló állapotnak örvend. A motorról készült kép arról árulkodik, hogy a kétliteres 420A jelzésű szívó egység lapul benne, ami 140 lóerős, szóval nem a gyorsulási versenyekre termett. Ám aki a legtöbbet kínálja érte, valószínűleg inkább befektetésnek szánja majd, látva más verdák sorsát, amelyek ebben a filmben szerepeltek.
Hirdetés
A forgatásokon használt kilenc Toyota Supra egyike például 185 000 dollárért kelt el (kb. 57 millió forint) hat éve, nemrég azonban egy másik A80-as Supráért már 550 000 dollárt (kb. 171 millió forintot) fizettek. Az Eclipse aukcióját jövő januárban tartja a Mecum Floridában, kikiáltási árát még nem közölték.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?