Kalapács alá kerül II. Erzsébet egykori luxusterepjárója

Keresve sem lehetne angolosabb tárgyat találni egy Land Rovernél, amit őfelsége birtokolt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A közel húsz éves Range Rovert az egykori királynő speciális igényei szerint építették, az árverésen több mint 20 millió forintot várnak a terepjáróért.

Újabb királyi járműre lehet licitálni, amiből akad néhány az Egyesült Királyságban. Az első számú brit család nem szűkölködik a négykerekűekben, így évente több alkalommal is kalapács alá kerülnek olyan autók, amelyet valamelyik családtag használt. A Range Rover olyan szempontból különlegesebb, hogy ezt az autót II. Erzsébet valóban vezette, erről videó tanúskodik. A 2004-es Land Rovert a speciális igények kielégítésére létrehozott SVO (Special Vehicle Operations) részleg is kezelésbe vette, ezért nem keverhető össze a mezei modellekkel. A hátsó ajtókon oldalanként két ablakemelő kapcsoló található, így a jobb hátsó ülésből a bal hátsó ablak is leengedhető, illetve fordítva. A méltóságteljesebb be- és kiszállást fellépők és a B-oszlopra tett kapaszkodók segítik, a legendásan kutyabarát királynő autójában a csomagtartóban utazó ebeket háló szeparálja el az utastértől. A hűtőrács mögé plusz fényszórókat rejtettek, illetve sárfogó gumikkal is felszerelték a terepjárót.
Hirdetés
A 4,4 literes, 286 lóerős V8-as benzinessel szerelt Range jó állapotnak örvend, holott nem csak garázsban állt egész életében. A kilométerszámláló 110 ezer mérföldet, azaz 177 ezer kilométert mutat, ami korához képest nem számít soknak. A novemberi aukción 50-60 ezer fontot, azaz 22-26 millió forintot várnak a teljes szerviztörténettel és különleges múlttal rendelkező luxusterepjáróért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?